• Ο Κορκίδης για την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

  12:48 μμ, Παρασκευή 09 Αυγ 2013 12:48 μμ, Παρασκευή 09 Αυγ 2013

  Ο Κορκίδης για την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

  Ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Bασίλης Κορκίδης, εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Διαβάστε την ανακοίνωση:

  «Η φωνή της χώρας μας στο εξωτερικό, που επίσημα εκφράζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ξανακούγεται σοβαρή και αξιόπιστη, ενώ χαρακτηρίζεται από διπλωματική υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Λευκό Οίκο είναι στοιχείο αναγνώρισης της θέσης μας στην Ευρωζώνη και σημάδι εμπιστοσύνης στο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Οι βιαστικές ερμηνείες στο εσωτερικό, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, κάνουν κακό στην υπερπροσπάθεια της υπερχρεωμένης Ελλάδας για έξοδο από τη λιτότητα, ενώ δείχνουν έλλειψη ενότητας και επανάληψη λαθών. Όσοι έτρεφαν υψηλές προσδοκίες αλλαγής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και περίμεναν τον κ. Ομπάμα να προσφέρει στον κ. Σαμαρά ένα μνημονιακό σχέδιο Μάρσαλ για την εξόφληση του ελληνικού δημόσιου χρέους, προφανώς απογοητεύτηκαν.

  Οι σοβαρές ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή μας και το ευρωατλαντικό σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου επιβάλλουν να αξιοποιήσουμε προς όφελος της ελληνικής οικονομίας τις ενθαρρυντικές δηλώσεις αμερικανικής στήριξης και τον θετικό απόηχο από τη διπλωματικά αναβαθμισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Η επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη και την απασχόληση, σίγουρα απαιτεί πολλά ακόμα μηνύματα αλληλεγγύης και, κυρίως, πολλά βήματα επενδυτικής εμπιστοσύνης, όμως οι εκατέρωθεν δηλώσεις επιβεβαίωσαν τη διαχρονική πολιτική και οικονομική ελληνοαμερικανική συνεργασία, ενώ έκαναν σαφές, ότι η υπερατλαντική στήριξη στην Ελλάδα θα έχει συνέχεια».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα