Μιχελάκης: Αξιολόγηση στο δημόσιο

Μιχελάκης: Αξιολόγηση στο δημόσιο

Υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι «η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει όχι επειδή κάποιοι μας το ζητούν -εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να είχε γίνει η αξιολόγηση εδώ και χρόνια- αλλά γιατί πρέπει να γίνει».

Ο κ. Μιχελάκης προσέθεσε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο δήμου με ιδανικές δομές και μετά να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση. Να δούμε πόσο προσωπικό χρειάζεται για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες», διευκρινίζοντας ως προς την αξιολόγηση ότι «ένα κριτήριο μπορεί να είναι το πληθυσμιακό, το παραγόμενο έργο της κάθε υπηρεσίας, πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να φέρουν σε πέρας το έργο μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Ανέφερε δε ότι «δεν μπορούμε όμως να βάλουμε τα ίδια κριτήρια σε όλους τους δήμους. Ένας νησιωτικός δήμος δεν έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα που έχει ένας αστικός δήμος ή ένας ορεινός δήμος. Αν δεν γίνει καταγραφή ώστε να δούμε τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν, κανείς δεν μπορεί να πει πόσοι θα φύγουν ή πόσοι θα μείνουν».

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι «οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες», για να προειδοποιήσει ότι «εάν δεν γίνει η αξιολόγηση των δομών, να δούμε πραγματικά τι πρέπει να κάνουμε, τον Δεκέμβριο θα ξαναφτάσουμε σε οριζόντιες περικοπές. Όχι μόνο στους ΟΤΑ αλλά και στο Δημόσιο».

Σε ερώτηση για το εάν έχει ευθύνες ο τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν κάνω τον εισαγγελέα και να μοιράζω κατηγορίες δεξιά και αριστερά. Έχω κληθεί να εφαρμόσω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και αυτό θα προσπαθήσω να το κάνω πράξη. Λίγο ενδιαφέρει τι έγινε πριν».

Συμπλήρωσε δε ότι «η συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ ήταν πολύ σημαντική στην τρικομματική κυβέρνηση. Για μένα κακώς έφυγε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, θα έπρεπε να είχε παραμείνει», είπε.

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα το οποίο έχει αναλάβει. Οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Υπάρχουν τα πρώτα αχνά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Αυτήν τη στιγμή η οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία πιστεύω ότι θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και θα μας έφερνε πολύ πίσω».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ