Κουτσούμπας: Νέος διπολισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Νέος διπολισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

Για «νέο διπολισμό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς, όπως είπε «και οι δύο μιλούν για καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ η όποια διαμάχη τους στη Βουλή, αντανακλά τη διαμάχη που υπάρχει μέσα στους κόλπους της ίδιας της αστικής τάξης, σχετικά με το μείγμα διαχείρισης της κρίσης που πρέπει να ακολουθήσουν».

«Το βασικό ζήτημα δεν είναι αν θα επιτευχθεί ή όχι η ανάπτυξη και με ποιο μείγμα πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Το ζήτημα δεν είναι αν η περιβόητη αυτή ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και ιδιωτικές επενδύσεις ή χωρίς αυτές. Ούτε αν οι εξαγορές δημόσιων επιχειρήσεων είναι αναπτυξιακές ή αντι-αναπτυξιακές και υφεσιακές, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό ερώτημα είναι ανάπτυξη για ποιον, ποιον σκοπό υπηρετεί και ποιος ωφελείται από αυτήν. Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα ή τα μονοπώλια;» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη χθεσινοβραδινή του ομιλία στον Εύδηλο της Ικαρίας.

«Η ΝΔ είναι ο ένας πόλος της αστικής διαχείρισης και ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στον άλλο πόλο, τη σοσιαλδημοκρατία, στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και μάλιστα φτιαγμένου από τα ίδια υλικά και με τα ίδια πρόσωπα της γνωστής συνδικαλιστικής και πολιτικής γραφειοκρατίας, που τόσο την έχουμε πληρώσει χρόνια τώρα», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες και οι φτωχοί αγρότες, ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ, έζησαν τι σημαίνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που οδήγησε στη σημερινή οικονομική κρίση, την αφορμή επιτάχυνσης όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Σημείωσε δε πως μέσω της θωράκισης της «περίφημης ανταγωνιστικότητας» και με τη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, προετοιμάζεται η επόμενη μέρα της ανάκαμψης, η οποία θα είναι εις βάρος του λαού «γιατί θα βασίζεται σε μισθούς των 400 ευρώ, σε ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα συμβαδίζει με υψηλά ποσοστά ανακυκλωμένης ανεργίας».

Ο κ, Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι «κάτω από τα θολά αντιμνημονιακά δήθεν συνθήματα, της λογικής που καλλιεργεί η αντίδραση «όλοι ίδιοι είναι», βρήκε την ευκαιρία να εκκολαφθεί το «αυγό του φιδιού», να σηκώσει κεφάλι το ναζιστικό τέρας, που ο λαός μας έδωσε πολλά θύματα και πολλούς αγώνες, με πρωτοπόρους και τους Ικαριώτες κομμουνιστές για να τον τσακίσει».

«Το παράδειγμα των πατεράδων και των παππούδων μας πρέπει να ακολουθήσουμε και σήμερα. Το ναζιστικό έκτρωμα της ΧΑ και όποιο άλλο εμφανίζεται από δω και πέρα πρέπει το λαϊκό κίνημα να το αντιμετωπίσει. Να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, πουθενά σε όλη τη χώρα» τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι η πολιτική πρόταση διεξόδου του κόμματός του, «που ξεκινά με τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, μιας συμμαχίας που αγκαλιάζει τη λαϊκή πλειοψηφία, γιατί πλειοψηφία είναι οι εργάτες, οι αγρότες οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και τα παιδιά τους, απαντά και στο σήμερα και στο αύριο».

«Δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Θέλουμε να μιλήσουμε και να καταλήξουμε μέσα στο κίνημα, να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία, πάνω στη βάση του ποιες είναι οι αιτίες που φθάσαμε εδώ, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα, η συμμαχία, για να μην ενσωματωθεί, για να μπορέσει να βαδίσει νικηφόρα στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας, με πρωταγωνιστή το λαό, με πρωτοπορία την εργατική τάξη, με το ΚΚΕ μπροστάρη και πανταχού παρόν», είπε ο Κουτσούμπας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ