ΣΥΡΙΖΑ:Η κυβέρνηση νομοθετεί αποσπασματικά

ΣΥΡΙΖΑ:Η κυβέρνηση νομοθετεί αποσπασματικά

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, της λογικής και της λειτουργίας της Κυβέρνησης στο κρίσιμο τομέα της φορολογίας αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι  “την ίδια στιγμή που οι κατασχέσεις περιουσιών, θα είναι ο καθημερινός εκβιασμός του πολίτη από τις εφορίες, οι φοροφυγάδες θα ………ελαφρυνθούν,  αφού η μείωση προστίμου και προσαυξήσεων (γιατί άραγε;) θα λειτουργήσει αναδρομικά!”

“Αντί να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγκαία φορολογική μεταρρύθμιση, η Κυβέρνηση νομοθετεί αποσπασματικά και με καταιγιστικό τρόπο, που προσβάλει κάθε έννοια κοινωνικού και κοινοβουλευτικού διαλόγου. Στην διατυπωμένη αναγκαιότητα για φορολογική σταθερότητα (αναγκαία προϋπόθεση κάθε επένδυσης) η Κυβέρνηση κατέθεσε το 12ο Ν/Σ για το 2013 (!), την ίδια ημέρα που πήρε ΦΕΚ (Ν. 4172) το προηγούμενο φορολογικό Ν/Σ!” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Το αίτημα για ριζική φορολογική μεταρρύθμιση και για σοβαρότητα στο τομέα της φοροδιαφυγής και της φορολογικής δικαιοσύνης, παραμένουν προτεραιότητες και πρωταρχικοί μας στόχοι”, καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ