Ο Παπούλιας παρέλαβε την έκθεση του Ρακιντζή

Ο Παπούλιας παρέλαβε την έκθεση του Ρακιντζή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια είχε το μεσημέρι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος παρουσίασε τα βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσής του.

Ο κ. Παπούλιας τον υποδέχθηκε εκφράζοντας το ενδιαφέρον του να ακούσει τις ετήσιες διαπιστώσεις του κ. Ρακιντζή για την κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκανε λόγο για καλά και κακά νέα. Παρουσία των δημοσιογράφων προέβαλε ως θετικό το γεγονός ότι οι πολίτες καταγγέλλουν τα φαινόμενα διαφθοράς.

«Φαίνεται ότι η διαφθορά αποκαλύπτεται. Έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται οι πολίτες και καταγγέλλουν. Είναι πολύ θετικό αυτό», είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ανάλογη ήταν κι η εκτίμηση του κ. Παπούλια.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, ο οποίος του παράδωσε την ετήσια Έκθεση του για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες – μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Διαμαντούρος ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ότι αποχωρεί από την θέση του ύστερα από δέκα χρόνια, γιατί επιθυμεί να λειτουργήσει και πάλι ως ενεργός πολίτης και να ασχοληθεί με τα ερευνητικά επιστημονικά του ενδιαφέροντα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ