ΔΗΜΑΡ: Επιβεβαιώνεται ο Μανιτάκης

ΔΗΜΑΡ: Επιβεβαιώνεται ο Μανιτάκης

 

«Η παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πλήρως την επιχειρηματολογία του κ. Μανιτάκη σε σχέση με την πορεία του προγράμματος  κινητικότητας», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την συζήτηση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ, «η παραδοχή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο ρόλος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι συντονιστικός και εποπτικός και ότι η επιτυχία των σχετικών προγραμμάτων εξαρτάται από την συμβολή των υπολοίπων υπουργών επιβεβαιώνει πλήρως την επιχειρηματολογία του κ. Μανιτάκη σε σχέση με την πορεία του  προγράμματος  κινητικότητας όσο βρισκόταν στη θέση του Υπουργού».

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τη λογική του ξαφνικού θανάτου υπηρεσιών του δημοσίου. Να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης στα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά  της πλήρους αποσύνδεσης της  κινητικότητας από τις απολύσεις, του αναγκαίου χρόνου, της νομιμότητας των διαδικασιών της στήριξης της όλης διαδικασίας στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού».

«Απολύσεις μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν αφορούν σε καταδικασθέντες με αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων, σε εισαχθέντες με πλαστά δικαιολογητικά, σε συστηματικά απέχοντες από την εργασία και σε όσους κριθούν ανίκανοι προς εργασία μετά από αξιολόγηση» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ και καταλήγει:

«Αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποδοχής των  ιδεοληψιών  της τρόικας θα οδηγήσει τα πράγματα  στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα και  την κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ