Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Για το ενδεχόμενο εκλογών ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμά ότι ο πολιτικός χρόνος της παρούσας κυβέρνησης εξαντλείται και πως δεν δύναται σε καμία περίπτωση να εξαντλήσει την τετραετία.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας το Σώμα να συγκληθεί εκ νέου τον Σεπτέμβριο με αποκλειστικό θέμα την προετοιμασία του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του 2014, αλλά και τονίζοντας πως παράλληλα πρέπει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να τους προλάβουν οι εξελίξεις και οι εθνικές εκλογές που παραμένουν μονίμως ένα ανοιχτό ενδεχόμενο.

«Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε», είπε, και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας τώρα όλο το βάρος στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία και την ολοκλήρωση εγκαίρως του κυβερνητικού του προγράμματος. «Είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα εκλογικό πρόγραμμα, συνοπτικό και συγκεκριμένο», λένε ηγετικά στελέχη του κόμματος, προϊδεάζοντας για την μεγάλη συζήτηση που θα ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να πάρει την μορφή των προγραμματικών συνδιασκέψεων, που θα αφορούν σε όλους τους τομείς, από τις συνεργασίες που θα εκτείνονται «από τα αριστερά της Αριστεράς ως τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας», ως τις διακηρύξεις του κόμματος.

Ακόμα και η πρόσφατη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα και άλλων κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου σε μορατόριουμ αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα πρέπει να λάβει προγραμματικό χαρακτήρα, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις ως προς τον χαρακτήρα της ανάπτυξης που θα επιδιωχθεί με αυτά τα χρήματα στο εσωτερικό της χώρας.

Το βάρος το επόμενο διάστημα θα πέσει μοιραία στον επικεφαλής της επιτροπής που επιμελείται το πρόγραμμα του κόμματος, Γιάννη Δραγασάκη, που ακριβώς για αυτόν τον λόγο απέφυγε να θέσει υποψηφιότητα και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Έχει άλλωστε ουκ ολίγες αρμοδιότητες ως αντιπρόεδρος της Βουλής και «εγκέφαλος» του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ…

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ