Ο Σκουρλέτης για Σόιμπλε, Λιου

Ο Σκουρλέτης για Σόιμπλε, Λιου

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τις επισκέψεις των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε στη χώρα μας επιβεβαίωσε την απόλυτη υποταγή του κ. Σαμαρά στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, ενώ ακύρωσε το σχέδιο της κυβέρνησης που είχε εναποθέσει τις ελπίδες τις για αλλαγή της στάσης της Γερμανίας μετά τις εκλογές της.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών ήταν κατηγορηματικός στην άρνησή του για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και ανοιχτός σε ένα νέο μνημόνιο, γνωρίζοντας τελικά πως η χώρα του έχει μόνο να κερδίσει από αυτό. Η Ελλάδα, με σωρευτική ύφεση 25% και με την οικονομία της κατεστραμμένη, δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Και αυτό δεν οφείλεται σε διαρθρωτικές αδυναμίες, αλλά στις καταστροφικές επιπτώσεις του ίδιου του Μνημονίου.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού οικονομικών κ. Λιου ο κ. Σαμαράς δεν προσπάθησε ούτε κατ΄ ελάχιστο να αξιοποιήσει τις όποιες διαφοροποιήσεις της αμερικανικής πλευράς έναντι της Γερμανίας στα ζητήματα οικονομικής στρατηγικής, αλλά αρκέστηκε στο να επιζητά την αναγνώριση για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει στη χώρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε κατάσταση εξαιρετικής πολιτικής αδυναμίας. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχνή, και η συνοχή της διασφαλίζεται με απειλές και εκβιασμούς.

Την ίδια ώρα, η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη, και τα μέτρα γίνονται όλο και πιο εγκληματικά. Δεν πρόκειται να πάει μακριά αυτή η κατάσταση. Εξάλλου, αν σε ένα πράγμα ήταν ειλικρινής ο κ. Σαμαράς, αυτό ήταν πως η χώρα το τελευταίο χρόνο διένυσε μεγάλη απόσταση, μόνο που η απόσταση αυτή ήταν προς τα πίσω”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ