Και η ΔΗΜΑΡ για νέο «μέτωπο»

Και η ΔΗΜΑΡ για νέο «μέτωπο»

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Και η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει σε εκδήλωση για τη σύμπτυξη Μετώπου προοδευτικών, αριστερών και οικολογικών κομμάτων και κινήσεων που πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», ενώ «πληθωρική» αναμένεται η συμμετοχή «πασοκογενών» η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποκλείστηκε από τη νέα ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση που ξεκινά στις 3 το μεσημέρι θα συμμετέχει και ο Βασίλης Οικονόμου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν η Λούκα Κατσέλη-που φέρεται να είναι ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας-με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Νεφελούδης από την Αριστερή Προοπτική, οι Μιχάλης Τρεμόπουλος και Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους-Πράσινους, ο Οδυσσέας Βουδούρης από την Κοινωνία Πολιτών και φυσικά η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και πάρα πολλά στελέχη των «πασοκογενών του ΣΥΡΙΖΑ», στην πλειοψηφία των οποίων ο κομματικός μηχανισμός δεν επεφύλαξε και την καλύτερη τύχη στο πρόσφατο Συνέδριο. Μεταξύ αυτών οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημ. Τσουκαλάς, Γ. Δαρδανός, Αντώνης Κοτσακάς κ.ά. Το παρόν θα δώσουν επίσης και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Η συμπαράταξη προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με κυβερνητική προοπτική για εθνική ανεξαρτησία, εμβάθυνση της Δημοκρατίας και εφαρμογή μιας προοδευτικής πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής» αναφέρεται στην πρόσκληση της Ομάδας πρωτοβουλίας.

Ομάδα Πρωτοβουλίας που αποτελούν ο καθηγητής Γιώργος Αργείτης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός, η δικηγόρος Ρέα Δουζίνα, ο πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, ο Λάμπρος Μίχος πρώην βουλευτής, ο λογιστής Στέφανος Μπαγιώργος και ο καθηγητής του ΠΑΘ Κώστας Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, τα ερωτήματα που έχουν τεθεί προς τους ομιλητές είναι τρία:

Πρώτον, ποιο είναι το περιεχόμενο μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας για τη σύμπτυξη του Μετώπου.

Δεύτερον, ποιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναδειχθούν πανελλαδικά ώστε να καταργηθεί ο μύθος του μονόδρομου.

Και τρίτον, τι συμμαχίες πρέπει να γίνουν για την πολιτική έκφραση του Μετώπου.

Το Συνέδριο

Αύριο, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ένα χρόνο μετά τις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012, η κρίση βαθαίνει, η ανεργία, η φτώχεια αλλά και το χρέος διογκώνονται, οι ανισότητες διευρύνονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η δημόσια περιουσία εκποιείται και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας. Δημοκρατικοί και συμμετοχικοί θεσμοί αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο από μια αυταρχική διακυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση, πρόθυμος εκτελεστής της πολιτικής των μνημονίων και των πιστωτών, υποθηκεύει το μέλλον της χώρας .

Η συμπαράταξη προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με κυβερνητική προοπτική για εθνική ανεξαρτησία, εμβάθυνση της δημοκρατίας και εφαρμογή μιας προοδευτικής πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Για τους παραπάνω λόγους, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων διοργανώνει την Παρασκευή 19 Ιουλίου,στο ξενοδοχείο Τιτάνια, από 15:00 έως 19:00 ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα :

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ :

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Σας καλούμε να συμμετέχετε σ’ ένα εποικοδομητικό διάλογο με τις εισηγήσεις σας , τις θέσεις σας και τις προτάσεις σας με σκοπό τη χάραξη μιας πορείας ανατροπής και ελπίδας.

Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας

Αργείτης Γιώργος – Καθηγητής Πανεπιστήμιου Αθηνών, Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ)

Δαρδανός Γιώργος – Εκδότης

Δουζίνα Ρέα – Δικηγόρος

Κανάκης Νικήτας – Πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου

Μίχος Λάμπρος – Δικηγόρος, Πρώην Βουλευτής, Πρώην Δήμαρχος

Μπαγιώργος Στέφανος – Λογιστής

Χρυσόγονος Κώστας – Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ