Αντιδράσεις από τα κόμματα για τα “γαλλικά”

Αντιδράσεις από τα κόμματα για τα “γαλλικά”

 

Τις χυδαίες εκφράσεις και ύβρεις που ακούστηκαν στη Βουλή μετά την προκλητική ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση σχολίασαν στις παρεμβάσεις τους οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κατά τη συζήτηση της πρότασης εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

«Δεν άκουσα κανέναν βουλευτή της ΝΔ να μιλάει εδώ μέσα για τον ΕΔΕΣ και τον Ψαρό. Έχω όμως ακούσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για γουναράδες, να χαρακτηρίζουν τους υπουργούς νεοναζί, έχω ακούσει και βουλευτές σας να λένε στην κυβέρνηση, θα είστε τυχεροί να πάτε ειδικό δικαστήριο διότι αλλιώς θα σας κρεμάσουν» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας όμως ότι η ΝΔ δεν ζητάει πιστοποιητικά νομιμότητας από την αριστερά, αλλά θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, σημείωσε, αν όλοι θέλουν να κρατηθεί η πολιτική αντιπαράθεση σε ένα όριο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ή να πάει αλλού.

«Εγώ δεν θα μιλήσω για χούντα. Καθαρά πράγματα. Επειδή όμως κάποιοι από εμάς υπερασπιστήκαμε τη δημοκρατία και δώσαμε αγώνες, έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και να ρωτήσουμε: μήπως έχουμε εντεινόμενα φαινόμενα δημοκρατικής εκτροπής; Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτό το Σύνταγμα. Θα θέλαμε να είναι καλύτερο» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ενώ σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, αναρωτήθηκε από πότε η λογοδοσία και ο έλεγχος συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία. Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί εκτός από τις συναθροίσεις απαγορεύτηκε ακόμη και η κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους. «Αναρωτιόμαστε, ποια ήταν η απειλή; Ο εχθρός λαός;» δήλωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό η Βουλή να συνεχίσει να ανέχεται φασιστικές συμπεριφορές και πρέπει να υπάρξει αντίδραση στα φαινόμενα εκφασισμού. Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αρθρώνει εποικοδομητικό και αριστερό λόγο, αλλά λόγο και επιχειρήματα που εκφράζουν ό,τι πιο αναχρονιστικό έχει η χώρα, ότι εκφράζει τον αρνητισμό και την υποκρισία.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε τις χυδαίες ύβρεις και απειλές που ακούστηκαν πριν από λίγο στην Ολομέλεια. Ζητούμε την πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής. Φαίνεται ότι κάποιοι εδώ παίρνοντας θάρρος από την παρουσία του κ. Σόιμπλε στην Αθήνα, νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε να επικρατήσουν σκηνές αθλιότητας και βίας» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υποδέχθηκαν τον κ. Σόιμπλε με τη φράση ράους. Την γνωρίζουν καλά τη λέξη αυτή. Την έχουν κληρονομήσει από τους πατεράδες τους» είχε σχολιάσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Ο κ. Παφίλης διαφώνησε με τους χαρακτηρισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «χούντα» και «κατοχή», τον οποίο κατηγόρησε ότι «καλλιεργεί αυταπάτες για να κρύψει της πολλές κωλοτούμπες του».

«Αθλιότητες» χαρακτήρισε όσα συνέβησαν στην Ολομέλεια με τη Χρυσή Αυγή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Κάλεσε ωστόσο όλες τις πτέρυγες να αναλογιστούν τι έχουν συνεισφέρει και τι έκαναν για να ανατρέψουν τα φαινόμενα αυτά. O κ. Τσούκαλης υπογράμμισε επίσης ότι αποτελεί καθολικό αίτημα να μην συνεχιστεί τέτοια συμπεριφορά και ότι πρέπει να υπάρξει άμεση και αποφασιστική αντίδραση της δημοκρατίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ