Αυτά συζήτησαν Βενιζέλος-Σόιμπλε

Αυτά συζήτησαν Βενιζέλος-Σόιμπλε

 

Σε θερμό, φιλικό και παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών  Ευάγγελου Βενιζέλου με τον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συζήτηση, έγινε μια επισκόπηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία και του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Σύμφωνα πάντα με πηγές από την Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος τεκμηρίωσε την πάγια θέση του ότι η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει το πρόγραμμα, αλλά ούτε πρέπει, ούτε μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αναπτυξιακής υποστήριξης και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Όσον αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι είναι αυτές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και δουλειές, κυρίως στη νέα γενιά και γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει.

Ειδικότερη αναφορά έγινε επίσης στα δύο μεγάλα προβλήματα της ελληνικής πραγματικής οικονομίας: τα υψηλά επιτόκια που εμποδίζουν τον δανεισμό των επιχειρήσεων και το υψηλό κόστος ενέργειας.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε επίσης στην αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και να μην δοκιμαστούν περισσότερο οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, η οποία υφίσταται σκληρές θυσίες επί σχεδόν τρεισήμισι χρόνια.

«Στο πνεύμα της παλαιάς συνεργασίας που είχαν οι δύο άνδρες στο Eurogroup, όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Οικονομικών, συζητήθηκε επίσης και η προοπτική του προγράμματος προσαρμογής καθώς και η προοπτική επανόδου της Ελλάδας στις αγορές», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ