ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας σε Στουρνάρα:Μόνο σας σχέδιο το μνημόνιο

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας σε Στουρνάρα:Μόνο σας σχέδιο το μνημόνιο

 

“Δεν έχετε σχέδιο. Το μόνο σχέδιο σας είναι το μνημόνιο.”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Γιάννη Στουρνάρα στη βουλή.

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας, απευθύνθηκε στον κ. Στουρνάρα: “Xαίρομαι που ο υπουργός Οικονομικών παρακολούθησε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και κατάλαβε ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και τι σημαίνει πραγματικά δημοκρατία. Μακάρι όλα τα κόμματα να είχαν την ίδια δημοκρατία” .

Ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις μας, είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας: “Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη ζωή ιδίως όταν θέλουν τους μονοδρόμους να τους επιβάλλουν οι ισχυροί που έχουν κέρδος από την λεηλασία του λαού και από την λεηλασία της περιουσίας του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι προτεραιότητά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ζει με “αξιοπρέπεια και να επιβιώνει ο Έλληνας και η Ελληνίδα, να πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο χωρίς να λιποθυμούν, να υπάρχει κοινωνική συνοχή και ευημερία στη χώρα, αυτά που έχετε διαλύσει τρία χρόνια εφαρμόζοντας μια λάθος συνταγή”.

“Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι να επιβιώσει ο ελληνικός λαός και όχι το χρέος μας σε τοκογλύφους. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή. Ο κόμπος είναι τόσο μεγάλος που δεν λύνεται”, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Χωρίς πολιτική λύση δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρέους της Ελλάδας και των άλλων χωρών και εμείς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα όχι ως ελληνικό. Διεκδικούμε ευρωπαϊκή λύση. Όμως ευρωπαϊκή λύση δεν είναι το ‘ναι’ σε όλα . Εσείς δεν έχετε σχέδιο. Το μόνο σχέδιο σας είναι το μνημόνιο και ό,τι σας ζητήσουν οι δανειστές. Γι’ αυτό πηγαίνετε από φιάσκο σε φιάσκο”,. τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δανειστές κοιτάνε το δικό τους συμφέρον. “Είστε του χεριού τους. Ο πολιτικός σας χρόνος έχει τελειώσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά

“Από εσάς θα ακούσουμε κάτι συγκεκριμένο; Ποιο το δημοσιονομικό όφελος από αυτές τις απολύσεις; Θα περίμενα από εσάς να μου δώσετε μια συγκεκριμένη απάντηση ως οικονομολόγος στα καιρια ερωτήματα και όχι να με ρωτάτε τι θα κάνουμε εμείς απέναντι στους δανειστές. Γι’ αυτό και όταν έρθει η ώρα ο λαός θα μας δώσει την πανοπλία στην σκληρή μαχη που θα δώσουμε”, κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ