Βαρύ το κλίμα στη ΝΔ

Βαρύ το κλίμα στη ΝΔ

Βαρύ κλίμα στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα λίγο πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το Μαξίμου ωστόσο δεν «βλέπει» απώλειες. Συνεχίζει το «βιολί» του ο Π. Κουκουλόπουλος κλείνοντας το μάτι προς τους δημάρχους.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση τις οποίες παρουσιάζει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν το κλίμα στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι σε βαρύ κλίμα και με δεκάδες γκρίνιες θα κληθούν τα μεσάνυχτα να ψηφίσουν τα 108 άρθρα του πολυνομοσχεδίου που φέρνουν τα πάνω κάτω στο Δημόσιο και στη φορολογία.

Η χθεσινή επισήμανση του Ν. Κακλαμάνη για τα άδεια υπουργικά έδρανα –πέραν της επικοινωνιακής της σκοπιμότητας – προκάλεσε αναταραχή στο Μαξίμου αφού λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να μαζεύονται στη βουλή ένας ένας οι υπουργοί με τον Άδωνι Γεωργιάδη μάλιστα να δίνει εξηγήσεις γιατί έλειπε όλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την ολομέλειας της Βουλής. Λίγη ώρα αργότερα ήταν η σειρά του Ανδρέα Ψυχάρη να στηλιτεύσει το ράβε ξήλωνε της κυβέρνησης με τις αποδείξεις αν και η παρέμβαση του νέου βουλευτή ερμηνεύθηκε από τους περισσότερους ως ένα χτύπημα προς το Μαξίμου επειδή δεν πήρε υπουργική θέση στον ανασχηματισμό.

Οι περισσότεροι από τους «γαλάζιους» βουλευτές που μαζεύονται στα πηγαδάκια της βουλής εκφράζουν ανοιχτά τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι εκ μέρους συγκεκριμένων υπουργών δεν έχει υπάρξει επαρκής εξήγηση για το τι θα κληθούν να ψηφίσουν προκειμένου και εκείνοι να έχουν με τη σειρά τους κάποια στοιχειώδη επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο. Τα περισσότερα βέλη στρέφονται προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο τον οποίο στις συνομιλίες του χαρακτηρίζουν «εξαφανισμένο» παρά το γεγονός ότι το δικό του υπουργείο έσπευσε πρώτο να ζητήσει… ονόματα και διευθύνσεις για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών στα τεχνικά λύκεια.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Μιχελάκης και Μάκης Βορίδης θα σηκώσουν σήμερα το βάρος της αντιπαράθεσης στη Βουλή καθώς η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίστηκε «χαμένη» για την κυβέρνηση. Ο αιφνιδιασμός με το πανό του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη προκάλεσε αναταραχή στους διαδρόμους της Βουλής και πέρασε αρκετά «δυνατά» ως εικόνα στα δελτία των 20:00 παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να επιβάλει τη δική της ατζέντα με τις νέες αλλαγές που έκανε στο πολυνομοσχέδιο για τους σχολικούς φύλακες, τη δημοτική αστυνομία και τις προβλέψεις για τάχιστη ενσωμάτωσή της στην ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα σήμερα ο κ. Μιχελάκης αναμένεται ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις για τους σχολικούς φύλακες δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τα πλασματικά χρόνια που θα αναγνωριστούν σε όλους όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για 5 χρόνια «μπόνους»…

Παρά το βαρύ κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν «βλέπουν» διαρροές ή απώλειες στην αποψινή ψηφοφορία. Το βασικό μέτωπο για την κυβέρνηση παραμένει με τους δημάρχους καθώς η σκληρή γραμμή της ΚΕΔΕ δεν αφήνει πολλά περιθώρια περαιτέρω συνεννόησης και συνεργασίας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου κάτι που αρκετοί βουλευτές εκτιμούν ότι μπορεί να «κοστίσει» στις δημοτικές εκλογές.

Και ο Κουκουλόπουλος το «βιολί» του…

Μέσα σε αυτό το κλίμα αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλου ο οποίος και χθες από το βήμα της Βουλής επέμεινε στην άποψή ότι δεν χρειάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πως έτσι πως σχεδιάζεται η αξιολόγηση δεν θα αποδώσει αλλά «θα γίνει μία τρύπα στο νερό»…

Η στάση του κ. Κουκουλόπουλου έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στους κόλπους των βουλευτών της ΝΔ καθώς το επίσημο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τη «γραμμή» που τραβάει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ με τους δημάρχους σε μία προσπάθεια να διατηρήσει ή και να αυξήσει τις όποιες δυνάμεις του έχουν απομείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλοι πάλι είναι πιο καχύποπτοι και θεωρούν ότι ο κ. Κουκουλόπουλος κάνει ένα προσωπικό παιχνίδι ευρισκόμενος σε ανοιχτή γραμμή με τους αιρετούς…

Πάντως χθες ο κ. Μητσοτάκης τον κάλεσε να απαντήσει αν τα όσα είπε είναι προσωπικές του απόψεις ή εκφράζουν και την… επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ κάτι που ωστόσο ουδόλως φάνηκε από τα περιεχόμενο της πρωινής συνάντησης Σαμαρά και Βενιζέλου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να απαντήσει και απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη είπε πως… του φτάνει που ο υπουργός συμφωνεί με τα περισσότερα απ’ όσα είπε…

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ