• Κωνσταντοπούλου: Μετάλλαξη της ΝΔ σε σωματοφύλακα του Βενιζέλου

  9:24 μμ, Τρίτη 16 Ιουλ 2013 9:24 μμ, Τρίτη 16 Ιουλ 2013

  Κωνσταντοπούλου: Μετάλλαξη της ΝΔ σε σωματοφύλακα του Βενιζέλου

  ''Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας", τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα "Λαγκάρντ", Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ιωάννη Διώτη και του Ιωάννη Καπελέρη.

  "Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η τακτική δικαιοσύνη παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Διώτη για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Του ιδίου εγγράφου (ηλεκτρονικών αρχείων της λίστας Λαγκάρντ), που ο κ. Βενιζέλος έκρυβε 14-15 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή. Η τακτική δικαιοσύνη επίσης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Καπελέρη και του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος για τη μη είσπραξη φόρων από την λίστα Λαγκάρντ ", τονίζει η κα Κωνσταντοπούλου και υπογραμμίζει:

  "Για τους ίδιους φόρους που και η Βουλή ψήφισε χτές υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. Για τους ίδιους φόρους για τους οποίους οφείλει να λογοδοτήσει ο κ. Βενιζέλος, που, ενώ νομοθέτησε το «χαράτσι», δεν άγγιξε ούτε έναν από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, αντίθετα, κάποιους τους ωφέλησε και νομοθετικά (π.χ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης), έχοντας την λίστα Λαγκάρντ στην προνομιακή και ιδιωτική πρόσβαση και κατοχή του".

  Στη συνέχεια, η βουλευτής, θέτει το ερώτημα: " Ως πότε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, θα υποθάλπετε εκείνους που υπέσκαψαν το δημόσιο συμφέρον; Τώρα που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε δύο ιδιώτες πρώην Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. (Ι. Διώτη, Ι. Καπελέρη) για το ίδιο ακριβώς αρχείο και τους ίδιους μη εισπραχθέντες φόρους, και ψηφίσθηκε η άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, για τις ίδιες ακριβώς πράξεις και παραλείψεις, με ποιο πρόσχημα και με ποιο επιχείρημα θα επενδύσετε την εξασφάλιση ατιμωρησίας στον κ. Βενιζέλο;".

  "Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας, που υπαγορεύει να ελεγχθούν αρμοδίως όλα τα ενεχόμενα και εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή", καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα