Παπαρήγα: Κάλπικη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Παπαρήγα: Κάλπικη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

«Τι νόημα έχει να κάνουμε προτάσεις; Οι δικές μας προτάσεις είναι βέβαιο ότι θα απορριφθούν κατηγορηματικά», είπε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας στους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι, όπως υποστήριξε «λένε κάντε επιτέλους μία πρόταση και όχι αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, «η αντιπαράθεση που γίνεται με επίκεντρο δύο πόλους- πόλος κυβερνητικός, πόλος ΣΥΡΙΖΑ-, φτάνει στο σημείο σχεδόν μίας κάλπικης αντιπαράθεσης που πριν από όλα εδραιώνεται στο πεδίο της οικονομίας και είναι επικίνδυνη, χειραγωγεί, αποπροσανατολίζει και αποβλακώνει».

«Επαναλαμβάνεται αυτό που ζούσαμε με την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ όταν είχαμε το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής», σημείωσε.

Απευθυνόμενη στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά τόνισε:  «Είμαστε πολιτικοί και ταξικοί αντίπαλοι και εχθροί, δεν το συζητάμε. Εμείς όμως δεν σας αντιμετωπίζουμε σαν έναν κόμμα ή πολιτικό αρχηγό που είναι κρυμμένος κάτω από τα φουστάνια της Μέρκελ, αν και δεν την έχω δει να φορά ποτέ  με φουστάνι. Δεν σας λέμε προδότες, υποτελείς σας αντιμετωπίζουμε σαν κόμμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Και σας ζητάμε να μας αντιμετωπίζετε έτσι με επίθεση, με πολεμική αλλά σαν ένα κόμμα ταξικά αντίπαλο».

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει «ένα τέρμα σε αυτή την προπαγάνδα που λέει το ΚΚΕ ένα πράγμα το ενδιαφέρει, να κλείσουν τα εργοστάσια, Κάνετε μεγάλο λάθος».

Η Αλέκα Παπαρήγα στη συνέχεια συνεχάρη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς, όπως είπε η ομιλία του ήταν «σοβαρή και πολιτική».

«Δεν αποκλείουμε η κυβέρνηση της ΝΔ να έχει ένα success story, αλλά δεν αποκλείουμε να το επιτύχει και η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να μπούμε σε μία καπιταλιστική ανάπτυξη», επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα διευκρινίζοντας ότι «εμείς αποκλείουμε ότι θα παρθούν πίσω όλα τα μέτρα από το Μνημόνιο και πριν από το αυτό».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ