ΒΙΝΤΕΟ- Κόντρα στη Βουλή για το…ρολόι

ΒΙΝΤΕΟ- Κόντρα στη Βουλή για το…ρολόι

Την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκάλεσε η πρόταση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή να μειωθεί στα πέντε λεπτά ο χρόνος των τοποθετήσεων των βουλευτών επί του πολυνομοσχεδίου.

«Είμαστε στον 23ο εγγεγραμμένο συνάδελφο από τους 103 και καταλαβαίνετε ότι κάποια στιγμή πρέπει να διακόψουμε σήμερα. Προτείνω, για να μιλήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι, με τη δική σας σύμφωνη γνώμη, να μειωθεί ο χρόνος σε πέντε λεπτά», ανάφερε ο κ. Καλαντζής και πρόσθεσε ότι «καταλαβαίνετε ότι αύριο να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση γιατί έχουμε και τη συζήτηση επί των άρθρων».

Σε αυτό το σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε το λόγο και απάντησε στον Αντιπρόεδρο της Βουλής: «Σας βλέπω ότι ψάχνετε να βρείτε λύσεις εκεί που είναι σαφές τι πρέπει να κάνουμε και το ορίζει ο κανονισμός. Δηλαδή ο κατάλογος θα εξαντληθεί κανονικότατα, με βάση το χρόνο που καθορίζει ο κανονισμός. Θα πάμε ύστερα στην κατ’ άρθρων συζήτηση και αν χρειαστεί θα προσθέσουμε και την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Τρίτη συνεδριάσεις, διότι έχουμε ένα πολυνομοσχέδιο που έχει 15 νομοσχέδια στην συσκευασία του ενός και επομένως είναι αυτονόητο να θέλουν να μιλήσουν πολλοί συνάδελφοι».

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι «αν εσείς θέλετε να κλείσετε τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα νομίζω ότι δεν μπορεί να περιορίσετε τους βουλευτές να μιλήσουν. Παρακαλώ τηρήστε την διαδικασία».

Τελικώς, η πρόταση του Αντιπροέδρου της Βουλής απερρίφθη και ο χρόνος για την ομιλία του κάθε βουλευτή παρέμεινε στα επτά λεπτά.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ