Απαλλάσσεται με βούλευμα ο Καπελέρης

Απαλλάσσεται με βούλευμα ο Καπελέρης

 

Απαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τον πρώην Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, που ήταν κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των καταγγελιών για «αδρανοποίηση της διαδικασίας είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων».

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών έκριναν ότι πρέπει να απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα ο κ. Καπελέρης, αλλά και η συγκατηγορουμένη του στην υπόθεση, στέλεχος της αρμόδιας Διεύθυνσης Τελωνείων, από την κατηγορία της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Αντίστοιχη πρόταση για την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων είχε υποβάλλει προς το Συμβούλιο και η αντεισαγγελέας Εφετών κ. Παγ. Ζακκά.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τους Οικονομικούς Εισαγγελείς μετά την δημοσίευση στον Τύπο καταγγελιών του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη, περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος «μπλοκάρει την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων».

Η Εισαγγελική έρευνα οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης, πριν περίπου ενάμιση χρόνο, σε βάρος του κ. Καπελέρη και της υπεύθυνης της Διεύθυνσης Τελωνείων του υπουργείου Οικονομικών , γεγονός που είχε οδηγήσει σε παραίτηση από την θέση του τον ,τότε, βασικό κατηγορούμενο.

Ο κ. Καπελέρης από την αρχή είχε αρνηθεί την κατηγορία και είχε υποστηρίξει πως η όλη υπόθεση αφορά εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, για το πετρέλαιο θέρμανσης, που δεν σχετίζονται με λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μάλιστα είχε τονίσει πως το εν λόγω σύστημα ήταν προβληματικό , κάτι που ήταν γνωστό στο υπουργείο Οικονομικών και έτσι την επίμαχη περίοδο αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, η οποία όμως είχε καθυστερήσει.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ