ΒΙΝΤΕΟ- Κωνσταντοπούλου: Το έπος της συγκάλυψης

ΒΙΝΤΕΟ- Κωνσταντοπούλου: Το έπος της συγκάλυψης

«Εάν έπρεπε κανείς να βάλει έναν τίτλο στη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας “Λαγκάρντ”, αυτός θα ήταν το έπος της συγκάλυψης», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη Βουλή και συνέχισε:

«Αν έπρεπε να βάλει κανείς έναν τίτλο και στο πόρισμα, το οποίο συντάχτηκε εν κρυπτώ και ψηφίστηκε μόνο από τους συντάκτες του θα ήταν η επιτομή της υπόθαλψης».

«Το πόρισμα αυτό, που ξέρατε τι κάνατε όταν το κρύβατε και όταν δεν το μοιράζατε στα μέλη της επιτροπής που δεν ανήκουν στην ανίερη συμμαχία σας, οδηγεί στη συγκάλυψη των ευθυνών και στην υπόθαλψη του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου», σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου.

Όπως επεσήμανε το «ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι συμμέτοχοι στο σκάνδαλο της λίστας “Λαγκάρντ”» ενώ υπογράμμισε ότι «επιθυμία σας και στόχος σας ήταν η συγκάλυψη».

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι αναμένει στη Βουλή και τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου για να τοποθετηθεί επί το θέματος.

«Για την υπόθεση αυτή παραμένουν συγκαλυμμένα πολύ σοβαρά γεγονότα», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «σπεύσατε άρον άρον να κλείσει τις διαδικασίες της η επιτροπή για να μην υπάρξουν οι έλεγχοι».

«Το πόρισμα που έρχεται ενώπιον της επιτροπής δεν περιέχει το κατεξοχήν αδίκημα, αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου και είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό είναι τι κυρίως κακούργημα το οποίο διεπράχθη. Δεν περιέχει επίσης το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ