Νέα μέρα για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα μέρα για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Νέα μέρα ξεκινά σήμερα, για τον ενιαίο πλέον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πενθήμερο ιδρυτικό του συνέδριο στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο. Ενισχυμένος από τις διαδικασίες βγήκε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, που μετά από ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ στο εσωτερικό του κόμματός του, εξελέγη με ποσοστό 74,08 %, μεγαλύτερο και από εκείνο με το οποίο είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΝ το 2008 (70,41%), αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει την ενιαιοποίηση του κόμματός του με τη διάλυση των συνιστωσών «σε εύλογο χρονικό διάστημα» και στη βάση της αρχής «ένα μέλος, μία ψήφος».

Η επόμενη μέρα πάντως, αναμένεται να χαρακτηριστεί από την εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στους «προεδρικούς» του Αλέξη Τσίπρα και την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς οι «πληγές» που άνοιξαν στο Συνέδριο, με υψηλούς τόνους συχνά ακόμα και στην συζήτηση για διαδικαστικά θέματα, δεν είναι εύκολο να κλείσουν. Και ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει πιθανότατα να υπερθεματίζει των απόψεών της περί ολικής διαγραφής του χρέους, εθνικοποιήσεων και πολιτικών συμμαχιών με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ηγεσία θα παραπέμπει στις «δημοκρατικές αποφάσεις» του Συνεδρίου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στη δήλωσή του μετά το πέρας της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «καθαρές αποφάσεις», δίνοντας το στίγμα για την πορεία του κόμματος στο εξής, με στόχο «να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», όπως είπε, διεκδικώντας εμμέσως για άλλη μια φορά αυτό που ευθέως ζήτησε με την ομιλία του, την διακυβέρνηση της χώρας.

Ενώ λοιπόν, η επόμενη εσωκομματική αναμέτρηση θα λάβει χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο με τη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να εκλεγεί η νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάζει τους τόνους κατά της κυβέρνησης, με στόχο πια την εξουσία.

Η επίθεση στην δικομματική πλέον κυβέρνηση, αναμένεται να γίνει ακόμα πιο σκληρή, ενόψει και της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου που θα κρίνει μεταξύ άλλων την τύχη των θέσεων χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων την Τετάρτη. Από σήμερα το απόγευμα κιόλας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ επόμενος σταθμός είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ΕΡΤ.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος από το βήμα του Συνεδρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τον μεταβατικό φορέα που εκπέμπει από τις συχνότητές της. Έτσι, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται νέα σύγκρουση με την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης του κόμματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΡΤ.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ