Τα “καρφιά” του Λοβέρδου στους πρώην συντρόφους του

Τα “καρφιά” του Λοβέρδου στους πρώην συντρόφους του

 

Αιχμές κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητείται το σχέδιο-νόμου για τη ΝΕΡΙΤ.

“…Αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, από ό,τι είναι σήμερα για την Ελλάδα…”  είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και ιδρυτής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση ο κ. Λοβέρδος είπε ότι κατά βάση  πρόκειται για το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ, του Σεπτεμβρίου 2011. “Το έχω ήδη εγκρίνει ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Άρα θα το ψηφίσω, υπό μία αίρεση, που αφορά στο άρθρο 16, άρα, και λόγω της σημασίας του άρθρου αυτού, όλο το νομοσχέδιο”.

Υπάρχουν, ωστόσο όπως σημείωσε, πολλά πολιτικά θέματα που έχουν τεθεί από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ΕΡΤ.”Δεν εφαρμόζεται ακόμη η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, καθώς και η απόφαση του τμήματος αναστολών του ίδιου δικαστηρίου. ´Όνειδος για το κράτος δικαίου”, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι έχει “ήδη αποκαλυφθεί από τις περιστάσεις και αποκαλύπτεται και από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, πως το θέμα της Ν.Δ. ήταν οι εκλογές, κι όχι η ΕΡΤ. Ποιά είναι η λύση που έχουμε εδώ και ποιά ήταν η λύση του Ιουνίου; Ημέρα με τη νύχτα!”Σε ότι αφορά το οικονομικό όφελος που προκύπτει για το ελληνικό δημόσιο είπε: “Η παραμικρή αναφορά δεν γίνεται στην εισηγητική έκθεση και τα συνοδευτικά κείμενα του σχεδίου νόμου. Με το μάτι γίνονται οι αλλαγές;””Αυτοκριτική δεν θα γίνει από κανέναν της Ν.Δ. κεντρικά ενώπιον του ελληνικού λαού για την απόρριψη της δυνατότητας να προωθηθεί το σχέδιο νόμου Παπανδρέου από την κυβέρνηση Παπαδήμου; Εσείς δεν είστε που δεν αφήσατε να προωθηθεί το σχέδιο νόμου τότε; Οι αυτοκριτικές αναφορές του κ. Σταμάτη είναι ικανοποιητικές, αλλά δεν αρκούν. Κι ακόμη, αυτοκριτική δεν θα γίνει για όσα έγιναν επί ένα χρόνο τρικομματικής κυβέρνησης, με τις ίδιες πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος;” επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.”Σωστά θύμισε ο υπουργός κ. Δ. Σταμάτης, πως το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ, χτύπησαν και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι πολύ καλά τί έπραξαν ορισμένοι του ΠΑΣΟΚ , όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ!!! Και εν τέλει διαπιστώνεται, πως αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, από ό,τι είναι σήμερα για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατική Παράταξη, που σήμερα παρακμάζει και είναι στο χέρι μας να την επανασυγκροτήσουμε”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ