Κουτσούμπας: Η “Νέα Ελλάδα” φτιάχνεται από φθαρμένα υλικά

Κουτσούμπας: Η “Νέα Ελλάδα” φτιάχνεται από φθαρμένα υλικά

«Σε αυτή εδώ την περιοχή γίνεται πολύ πιο φανερό ότι έχει δίκιο το ΚΚΕ, όταν λέει ότι η “νέα Ελλάδα” του κ. Σαμαρά, φτιάχνεται για μια ακόμα φορά από γνωστά φθαρμένα υλικά» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του για την ανεργία στην πλατεία Κουμπάκη, στη Νίκαια.

«Από την ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ μέχρι την σημερινή Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης ή της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Με πρωταγωνιστές τους ίδιους: τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναλλάξ τώρα για δεκαετίες. Και από κοντά, τους τότε κολαούζους αυτών των δύο, τους “αριστερούς της ανανέωσης”- αναπαλαίωσης, του ΣΥΝ τότε, του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, να τους σιγοντάρουν σε όλες τις παραπάνω στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης», σημείωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «που διαμορφώνεται σε συνθήκες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού», επιδίδεται σε κάλπικη αντιπαράθεση και στο θέμα της ανεργίας, με τη ΝΔ να υπόσχεται, όπως σημείωσε, τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανάκαμψης της χώρας που θα «πατήσει» στο αντεργατικό οικοδόμημα των ισοπεδωμένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει δημιουργήσει τόσο η ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σε συνθήκες κρίσης και οι οποίες θα ολοκληρώσουν το τσάκισμα του λαού.

Αναφερόμενος στον αγωγό ΤΑΡ επεσήμανε ότι «έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία δεν διασφαλίζει ποσότητες φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές για την εγχώρια αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα συνοδεύεται απ’ τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ», καθώς θα επιβαρυνθεί η λαϊκή κατανάλωση και θα επιδεινωθεί η θέση των εργαζομένων του κλάδου.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «δουλειά στο γκέτο της COSCO σημαίνει ότι έχεις δουλειά, όταν έχει δουλειά, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση», προσθέτοντας ότι «οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοτεχνίες που ασχολούνται με όλη τη δραστηριότητα του λιμανιού μπορούν να απαντήσουν τι κέρδισαν πέρα από αναδουλειά, χρέη και λουκέτα από την ανάπτυξη τύπου COSCO».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη μέσω δημόσιων επενδύσεων και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι όπως και στην πρόταση της ΝΔ για ανάπτυξη μέσω επενδύσεων, πρόκειται για καπιταλιστική ανάπτυξη.

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης από τη μια και η λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα» τόνισε, προσθέτοντας ότι στην ουσία λένε στους άνεργους και στον λαό να τους στηρίξει για να αναρριχηθεί ο ένας ή ο άλλος στην κυβερνητική καρέκλα με τον λαό στη γωνία θεατή.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο τσεπάκι τη λύση με τον βαρύγδουπο τίτλο «κυβέρνηση της αριστεράς» και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που δήθεν θα σταματήσει τα καταστροφικά μνημόνια «χωρίς όμως να λέει κουβέντα για το τι θα γίνει με τους αντεργατικούς νόμους προ μνημονίου που ουσιαστικά έστρωσαν το έδαφος για να πατήσει το μνημόνιο». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ικανή διαπραγμάτευση, την ώρα «που οι ίδιοι παραδέχονται, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ότι η συζήτηση περί μνημονίων πλέον είναι ξεπερασμένη, αφού τη δουλειά που ήταν να κάνουν τα μνημόνια την έκαναν».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «κυβέρνηση» που θα δρομολογήσει ένα εναλλακτικό πρότυπο ανάπτυξης, κρύβοντας ότι αυτό είναι πρότυπο για το κεφάλαιο και συμπλήρωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «υγιείς καπιταλιστές», «δείχνουν ποιας τάξης τα συμφέροντα θέλουν να υπηρετήσουν ως κυβέρνηση αύριο».

Επίσης χαρακτήρισε επικίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που λέει και κάνει, και γιατί παραπέμπει τα πάντα «σε μια «κυβέρνηση της αριστεράς», καλλιεργώντας τη λογική της αναμονής, της ανάθεσης.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι στοχοποιεί το μνημόνιο για να αθωώσει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων χρόνων, παρατηρώντας ότι τελευταία «οι νεοναζί της ΧΑ όλο και πιο συχνά ζητάνε σκληρότερες συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για να αποδείξουν και έτσι ότι είναι τσιράκια του συστήματος, παρότι εμφανίζονται ότι το πολεμούν».

«Οι νεοναζί είναι αυτοί που παρουσιάζουν τον σκληρά εργαζόμενο λαό μας, ότι τάχα “κοπροσκυλιάζει”, τρώγοντας “παχυλά επιδόματα ανεργίας” και “επιδοτήσεις εξ Ευρώπης” τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «οι φασίστες πάντα ήταν ορκισμένοι εχθροί του εργάτη, ψεύδονται ασύστολα, αρκεί να υπηρετούν τα αφεντικά τους, τα μονοπώλια και την ΕΕ». Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η ΧΑ δηλητηριάζει τις συνειδήσεις και στοχοποιεί τους ξένους εργάτες, την ίδια ώρα που υπερασπίζεται το σύστημα που θησαυρίζει από την εκμετάλλευση Ελλήνων και ξένων εργατών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ