Κόντρα για το διαγωνισμό ψηφιακής τηλεόρασης

Κόντρα για το διαγωνισμό ψηφιακής τηλεόρασης

 

 

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη βουλή για το ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων και πληρωμή ομολόγων που κατέχουν hedge funds.  Αντιπαράθεση, όμως, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Παναγιώτη Λαφαζάνη σημειώθηκε και για το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας διαγωνισμός για τις συχνότητες, χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Να σταματήσετε αμέσως το μέγα σκάνδαλο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση που πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου, με κλειστή την ΕΡΤ. Κλείσατε την ΕΡΤ για να παραδώσετε τη συχνότητα, στην ουσία, σε αυτούς που έχουν ήδη τα κανάλια. Θα την πάρουν ως πάροχοι. Είναι μέγα το σκάνδαλο και πρέπει να αναστείλετε αμέσως την διαγωνιστική διαδικασία, που είναι μόνο για ένα και μόνον παίκτη» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία πρόθεση δεν έχει η κυβέρνηση να γίνει διαγωνισμός για συχνότητες, χωρίς δημόσιο φορέα. Στην φαντασία σας μόνο, είναι αυτό. Θα υπάρχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση όταν θα γίνει ο διαγωνισμός» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Στουρνάρα.

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας μίλησε για θετικές ενδείξεις «ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα» αλλά και για ελπίδα που υπάρχει «από τις υπεύθυνες δυνάμεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους βουλευτές», προσθέτοντας ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι ο λαϊκισμός.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι η πιο βασική παράμετρος για την προσέλκυση επενδύσεων. Ξεκινάμε μια καινούργια περίοδο με ειλημμένη απόφαση να βαδίσουμε μέχρι τέλος της διαδρομής. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί. Θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση. Οι πρόωρες εκλογές θα έθεταν σε κίνδυνο κάθε προσπάθεια να φύγει η χώρα από την ύφεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ