Εισηγήσεις σε Βενιζέλο για Σημίτη

Εισηγήσεις σε Βενιζέλο για Σημίτη

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Εισηγήσεις να πραγματοποιήσει άνοιγμα στον Κώστα Σημίτη, ώστε να αντιμετωπίσει τις διαρροές που αναμένονται στο ΠΑΣΟΚ από την απόφαση για συμμετοχή σε δικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι γκρίνιες στην Ιπποκράτους, ενώ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος προαναγγέλλει τις οριστικές αποφάσεις για αποχώρηση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» από το ΠΑΣΟΚ, σε αυριανή σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών πλέον- εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιδιώξει αναθέρμανση των σχέσεών του και «συμμαχία» με τους «εκσυγχρονιστές» και τον πρώην πρωθυπουργό. Ορισμένοι, μάλιστα, υπενθυμίζουν την πρόσφατη ρήση του Κώστα Σημίτη για το «μυαλό» που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, με τον Ευ. Βενιζέλο να βρίσκεται στην ίδια πορεία με τον πρώην πρωθυπουργό. Οι εισηγήσεις, πάντως φτάνουν ως και για συνάντηση των δυο ανδρών, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Αμέσως μετά, θα πιέσουμε και στελέχη όπως ο Δημ. Ρέππας και ο Χρ. Παπουτσής, που «βλέπουν» προς τα αριστερά, να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο» είναι οι σχεδιασμοί που γίνονται.

«Οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα, τώρα που είμαστε στα πάνω μας, γιατί από Σεπτέμβριο ίσως να μην είμαστε σε θέση να αναλάβουμε πρωτοβουλίες» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Προς αποχώρηση

Ήδη, πάντως, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος συγκαλεί αύριο πανελλαδική συνάντηση των στελεχών της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», εισηγούμενος την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ. Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» διαθέτει 15 τουλάχιστον μέλη στην 150μελή Κεντρική Επιτροπή, ενώ ήδη έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης. Στην Ιπποκράτους, ωστόσο, περίμεναν πιο γρήγορες και πιο δυναμικές αντιδράσεις από βουλευτές και στελέχη, ωστόσο τα μηνύματα από την βάση σε πρώτη τουλάχιστον φάση δεν είναι ευχάριστα.

Οι βουλευτές

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η στάση των βουλευτών. Αρχές της εβδομάδας όταν η Ιπποκράτους διέρρεε ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα συμπλεύσει με τον Φ. Κουβέλη ακόμα και αν η ΔΗΜΑΡ επιλέξει να ρίξει την κυβέρνηση, στην πλειοψηφία τους υπερθεμάτιζαν. Όταν ήρθε η δύσκολη ώρα και ο Ευ. Βενιζέλος αποφάσισε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση έστω και χωρίς τον Φ. Κουβέλη, όλοι πάλι… συμφώνησαν! Οι περισσότεροι με ανακούφιση, καθώς αν γίνονταν εκλογές θα έχαναν τη βουλευτική έδρα.

Ο Ν. Ανδρουλάκης

Ενδιαφέρον έχει πλέον και η κατάσταση στην Ιπποκράτους, με το βάρος της ευθύνης της λειτουργίας του κόμματος να περνά στο νεαρό Γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη, αν βεβαίως λαμβάνει το «πράσινο» φως στις εισηγήσεις του από τον Ευ. Βενιζέλο. Σημαντικό ρόλο και για τον νέο εκπρόσωπο Τύπου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αλλά και τους Γραμματείς Επικοινωνίας Δημήτρη Καρύδη και Οργανωτικού Λευτέρη Κατσικαρέλη.

Άρχισε η μεταφορά στη Χαρ. Τρικούπη

Τα στελέχη στην Ιπποκράτους, τέλος, έλαβαν τις κούτες και τακτοποιούν τα πράγματά τους για μεταφορά στη Χαρ. Τρικούπη 50, στα παλιά γραφεία. Ήδη το ΙΣΤΑΜΕ άρχισε τη μετακόμισή του στους δυο ορόφους της Χαρ. Τρικούπη 45.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ