Παράταση για την κινητικότητα θα ζητήσει η κυβέρνηση

Παράταση για την κινητικότητα θα ζητήσει η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει παράταση από την τρόικα όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας, τόνισε «πως θα το δούμε». Ωστόσο, πηγές του Οικονομικού επιτελείου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει μια παράταση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα με άριστα.

Πάντως, σύμφωνα με το MEGA, στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τρόικα τις επόμενες ημέρες  θα υποστηρίξει ότι οι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που έπρεπε να απομακρυνθούν έως τέλος Ιουνίου έχουν ήδη απομακρυνθεί, κι αυτό συνέβη με το λουκέτο στην ΕΡΤ, όπου απομακρύνθηκαν 2.600.

Όπως λένε στην κυβέρνηση, επειδή η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων έχει προστεθεί ως προαπαιτούμενη πράξη τελευταία, θα ζητήσει να πάρει μια παράταση για το πρόγραμμα υλοποίησης της κινητικότητας.  Η παράταση αυτή δεν θα είναι μεγάλη, αλλά θα είναι τετοια που θα του δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσει το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ALPHA, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έλεγαν ότι  ο ίδιος “δεν πρόκειται να είναι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά ο υπουργός της αξιολόγησης και της αναδιάρθρωσης”.

 

.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ