Τα δύο στοιχήματα του Χρυσοχοΐδη

Τα δύο στοιχήματα του Χρυσοχοΐδη

«Καλούμαστε να απαντήσουμε στην πρόκληση να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να υπογράψουμε το νέο κοινωνικό Συμβόλαιο», ανέφερε ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έβαλε δύο στοιχήματα, το ένα να αποδείξουν οι υπάλληλοι του υπουργείου ότι το κράτος δεν είναι φραγμός στην ανάπτυξη και το δεύτερο να βγάλουμε τη χώρα πιο γρήγορα από την κρίση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια που, όπως είπε «θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί για χειροπιαστά αποτελέσματα» επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι «έμπειρος υπουργός» και έχει θητεύσει «σε αρκετά υπουργεία αλλά αυτή η εποχή είναι δύσκολη και απαιτεί δεξιότητες από τους πολιτικούς και τη διοίκηση ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μετρήσιμους στόχους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παραδίδοντας το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στο νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τόνισε: «Σε 10-15 ημέρες θα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Αναφορικά με τους οδικούς άξονες ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία που επετεύχθη με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες ώστε να κατατεθούν οι συμβάσεις προς κύρωση στη Βουλή».

Επίσης υπογράμμισε ότι «έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και για τα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ μέσα στο καλοκαίρι παραδίδονται οι επεκτάσεις του Μετρό» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα τέλη Ιουλίου προς το Ελληνικό και στα τέλη Σεπτεμβρίου προς Χαϊδάρι».

«Έχουμε μπροστά μας μια εθνική προσπάθεια και δεν έχουν σημασία ούτε τα κόμματα ούτε τα πρόσωπα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα και αυτό πρέπει να το κάνουμε πράξη με χειροπιαστά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι θα έχει πολύ καλή συνεργασία με τον κ, Χρυσοχοΐδη και πρόσθεσε ότι «με τη βοήθεια του Θεού θα φέρουμε θετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ