Ο Σαμαράς προσφέρει την αντιπροεδρία στον Βενιζέλο

Ο Σαμαράς προσφέρει την αντιπροεδρία στον Βενιζέλο

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμα ή το αργότερα την Τρίτη το πρωί. Μια από τις τελευταίες εξελίξεις αφορά την είσοδο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, όπου ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να του έχει προτείνει την αντιπροεδρία. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμα αν ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει και χαρτοφυλάκιο.

Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος πρώτα θα μοιράσουν τα υπουργεία και μετά θα μπουν στην ονοματολογία. Ο Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε οι αλλαγές να γίνουν την μεθεπόμενη εβδομάδα, μετά το τέλος του συνεδρίου της ΝΔ όμως οι πολιτικές εξελίξεις δεν του αφήνουν πλέον τέτοια περιθώρια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να «σπάσει» σε δύο υπουργεία, όπως και το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης το διεκδικούν και τα δύο κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πάρει τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ενέργειας, ενώ ο Ευ Βενιζέλος θα τοποθετήσει και δικό του στέλεχος στο οικονομικό επιτελείο. Επίσης και η θέση του υφυπουργού για την δημόσια τηλεόραση σε στέλεχος της Ιπποκράτους.

Ο Πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή το μεσημέρι και αφού σχολίασαν την τελική απόφαση του Φ. Κουβέλη που απέσυρε τα στελέχη του από την κυβέρνηση ζήτησε από τον Ευ. Βενιζέλο να μην ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη όπως είχε προγραμματίσει και να παραμείνει στην Αθήνα προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού το νέο κυβερνητικό σχήμα, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όλα δείχνουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει η συνάντηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Πρώτος στόχος είναι να συμφωνηθεί η νέα η προγραμματική συμφωνία στην οποία αναλυτικά θα αναφέρονται σε κάθε τομέα οι κοινές θέσεις των δύο κομμάτων που στηρίζουν στην κυβέρνηση.

Το ενδιαφέρον είναι πως θα βρουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί την χρυσή τομή σε ορισμένα θέματα που προκάλεσαν την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως την ιθαγένεια και το αντιρατσιστικό.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ