Τζαβάρας:Επιμένουμε στη διεκδίκηση των αρχαιολογικών θησαυρών

Τζαβάρας: Επιμένουμε στη διεκδίκηση των αρχαιολογικών θησαυρών

 

«Είναι ομόθυμη, χωρίς κομματικές διακρίσεις ή αποχρώσεις πατριωτισμού, η αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το θέμα της ανάκτησης αρχαιολογικών θησαυρών, πολιτιστικών αγαθών που απωλέστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, απαντώντας το πρωί σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Ο κ. Μαριάς, αναφερόμενος στη λεηλασία αρχαιολογικών θησαυρών της χώρας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, κάλεσε την κυβέρνηση, ενόψει της έλευσης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να θέσει τα θέματα της εξόφλησης του κατοχικού δανείου, των γερμανικών οφειλών που αφορούν την οικονομική καταστροφή της χώρας, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων και τη λεηλασία των αρχαιολογικών θησαυρών.

«Είναι δεδομένη η ευαισθησία όλων των Ελλήνων, πολλώ δε μάλλον του κράτους και του Δημοσίου, και η επιμονή στη διεκδίκηση και την ανάκτηση των εθνικών μας αρχαιολογικών θησαυρών είναι ανεξάρτητη και εξελίσσεται αυτόνομα από οποιαδήποτε επίσκεψη Γερμανού αξιωματούχου στη χώρα» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ