Η πρόταση Σαμαρά για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Η πρόταση Σαμαρά για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς να μειωθεί κατά περίπου 50% το προσωπικού που εργάζονταν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η πρόταση περιλαμβάνει την απόλυση περίπου 300 ατόμων που δούλευαν στα μουσικά σύνολα και στη ραδιοτηλεόραση, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ.

Παράλληλα, θα απομακρυνθούν όσοι εργαζόμενοι είχαν και δεύτερη δουλειά παράλληλα με την απασχόλησή τους στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία συνολικά οι «διπλοθεσίτες» φτάνουν τα 500 άτομα.

Η κυβέρνηση επιθυμεί το νέο σχήμα να μην ξεπερνά τα 1.200 άτομα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις οι οποίες θα προέλθουν κυρίως από το διοικητικό προσωπικό που προσελήφθη τα τελευταία χρόνια.

Τα περίπου 1.200 άτομα που θα παραμείνουν – σύμφωνα με την πρόταση Σαμαρά- θα αποζημιωθούν κανονικά και στη συνέχεια θα στελεχώσουν τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

Το σχέδιο για τη μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης

Μικρός αριθμός εργαζομένων, στοιχειώδες πρόγραμμα και για τις τρεις συχνότητες και τρία δελτία ειδήσεων περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το μεταβατικό σχέδιο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να επανέλθει η εικόνα στις δημόσιες συχνότητες που θα περιλαμβάνει τρία δελτία ειδήσεων. Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.

Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην απογευματινή σύσκεψη δεν αποκλείεται να προτείνει στους δυο κυβερνητικούς εταίρους, αν και οι ίδιοι το επιθυμούν, να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα – ο οποίος θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, θεωρείται ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ