ΤΩΡΑ-Αυτά πρoτείνει ο Σαμαράς στη σύσκεψη

ΤΩΡΑ-Αυτά προτείνει ο Σαμαράς στη σύσκεψη

 

Εννέα σημεία-βήματα απεμπλοκής από την κρίση παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη  .

 

 «Θέλω να αναβαθμίσουμε τη σχέση μας, για να μην παραδώσουμε τη χώρα στο λαϊκισμό για να μην πάμε σε εκλογές, για να μην παραγραφούν αδικήματα ( εννοώντας τη λίστα Λαγκάρντ) για να μην φύγει ο τουρισμός, να μη κινδυνεύσουν οι επενδύσεις ,να μην ακυρωθεί ο ΤΑΡ που συνδέεται με την ΔΕΣΦΑ», φέρεται να είπε  ο κ. Σαμαράς.

 

Γι’ αυτό προτείνω, είπε, τη συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία α) θα προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό (δημοσιογράφοι και τεχνικοί και ό,τι άλλο χρειάζεται β) θα καταρτίσει προσωρινό πρόγραμμα και θα παρακολουθεί την εφαρμογή του. Η θητεία της διοικούσας επιτροπής θα διαρκέσει μέχρι να συγκροτηθούν τα όργανα που προβλέπει ο νέος νόμος.

 

Τρίτον, είπε ο Πρωθυπουργός, να γίνει άμεσα η κατάθεση του νομοσχεδίου και μέσω ΑΣΕΠ να αξιοποιηθεί το πλεονάζον προσωπικό με την αναλογία 1/1 όπου υπάρχουν κενά.

 

Τέταρτον, όπως ανέφερε, η διοικούσα επιτροπή θα βρει το περιεχόμενο, τους στόχους, την πολιτική και τον αριθμό των εργαζομένων που χρειάζονται για το μεταβατικό σχήμα .

Επίσης, θα ζητηθεί η συνδρομή από το BBC ή άλλο αξιόπιστο σύμβουλο για το “know-how” για τη νέα ραδιοτηρεόραση.

 

Επίσης, ο Πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα του ανασχηματισμού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μετά το συνέδριο της ΝΔ, ενώ είπε ότι θα οριστεί υφυπουργός με αποκλειστική αρμοδιότητα την ανασυγκρότησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τέλος, έκανε πρότεινε την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και να γίνει συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό και λειτουργία της κυβέρνησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ