Πρόταση Βενιζέλου για 2.000 απολύσεις στο δημόσιο

Πρόταση Βενιζέλου για 2.000 απολύσεις στο δημόσιο

 

Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωρίζοντας ότι το σχέδιο που προτείνει το  Μέγαρο Μαξίμου δεν θα περάσει από τη βουλή και την ΚΟ του ομάδα. Εξάλλου σύμφωνα με το MEGA, το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην Ιπποκράτους, καθώς ο κ. Βενιζέλος και οι συνεργάτες του έχουν ενοχληθεί από την συμπεριφορά του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του.

Ο πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ πηγαίνει στη σύσκεψη για να ζητήσει να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ, με το προηγούμενο καθεστώς.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ .Βενιζέλος έχει στα χέρια του μία συμβιβάστικη πρόταση την οποία θα καταθέσει που αναφέρει από πού  θα βρεθούν οι 2.000 απολύσεις από όλο το δήμοσιο που ζητά σε πρώτη φάση η τρόικα. Ο κ. Βενιζέλος θα επιμείνει σε αυτή την πρόταση για να ξεπεραστεί η ένταση με το θέμα της ΕΡΤ. Βέβαια, στο ΠΑΣΟΚ, δεν λένε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ, όμως αυτές λένε, να γίνουν αργότερα.  Στην Ιπποκράτους θεωρούν επίσης ότι στο άνοιγμα της ΕΡΤ μπορεί να διευκολύνει και η απόφαση του ΣτΕ.

 

Εφόσον υπάρξει μία συμφωνία, ο κ. Βενιζέλος,  θα προτείνει νέα προγραμματική συμφωνία. Όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να προχωρήσουν με άλλες αλαζονικές συμπεριφορές, όπως  αυτή για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και για το αντιρατσιστικό. Το ΠΑΣΟΚ θα  ζητήσει ισότιμη συμμετοχή και στην κυβέρνηση και στις αποφάσεις.

Επίσης, εάν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, δεν αποκλείται, σύμφωνα με το MEGA, ακόμα και σήμερα να αρχίσουν να συζητούν αλλαγές προσώπων σε υπουργεία.  

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ