Ανασχηματισμός το “όπλο” του Βενιζέλου

Ανασχηματισμός το “όπλο” του Βενιζέλου

 

Μεγάλη ανυπομονησία και αγωνία επικρατεί στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το κατά πόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος πηγαίνοντας στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα αντέξει στις πιέσεις του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΕΡΤ.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στη σύσκεψη με συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων που θα περιλαμβάνει το λιγότερο ανασχηματισμό, σωστή λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και άμεσα λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης χωρίς παρενθέσεις και αστερίσκους. Ο κ. Βενιζέλος θα καταστήσει σαφές στον Πρωθυπουργό ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και όποιος τις προκαλέσει θα αναλάβει και το ανάλογο κόστος, αλλά και την ευθύνη. 

Συνομιλητές του κ. Βενιζέλου, έλεγαν πως αν ο κ. Σαμαράς ήθελε τις μεταρρυθμίσεις , θα τις είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα , αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε από όλα όσα έλεγε.  

Επομένως, λένε  ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καλό είναι να μην κουνά το δάκτυλο αλλά να δει πως αμαύρωσε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Επίσης, καταλαβαίνουν- όπως λένε -ότι το σύστημα της κυβέρνησης βρίσκεται σε αδιέξοδο, με συνεχείς διαρροές οι οποίες καταργούν η μία την άλλη, αλλά και με υποθέσεις ή φήμες που στόχο έχουν την πόλωση.

Για το ΠΑΣΟΚ τα  ζητούμενα είναι : η λειτουργία της κυβέρνησης, το θέμα της δημοκρατίας, οι μεταρρυθμίσεις και το όψιμο ενδιαφέρον, όπως σημειώνουν, του κ. Σαμαρά για την ΕΡΤ που με βάση όσα έχει προτείνει, είναι  νομικά διάτρητο.

Αν ο κ. Σαμαράς άκουγε τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν θα φτάναμε εδώ γιατί πάντα το ΠΑΣΟΚ κατέθετε προτάσεις σε κάθε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη, έλεγαν στελέχη της Ιπποκράτους. Και για δίκαιες απολύσεις έχει μιλήσει ο κ. Βενιζέλος και για την κινητικότητα έχει καταθέσει προτάσεις. “Όλα πέρασαν από τα χέρια του”, λένε με έμφαση στο ΠΑΣΟΚ για να δείξουν την αδιαλλαξία του κ. Σαμαρά.

 

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τι αναδεικνύεται  την τελευταία στιγμή ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους και γι ‘ αυτό δίνουν μεγάλη έμφαση στη σημερινή συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έλεγε το εξής: “ο Τσίπρας κάνει ότι έκανε ο Ανδρέας. Κάθε φορά που υπήρχε κυβερνητική κρίση, υπαρκτή ή όχι προσέφευγε στο λαό και διοργάνωνε συγκέντρωση και είναι πολύ έξυπνο απο την πλευρά του”.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν εκλογές, αντιθέτως βλέπουν, όπως λένε, μικρή ανάσα του ΠΑΣΟΚ που κράτησε αυτή τη στάση απέναντι στην ΕΡΤ και γενικότερα , έστω και αν η στάση  είναι αποτέλεσμα και εσωκομματικών  πιέσεων που ασκούνται στον κ. Βενιζέλο απο ορισμένα στελέχη με προφανή στόχο: να μην κάνει πίσω σε όποιες πιέσεις και αν δεχθεί.

 

Πηγή:egiakoumis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ