Ο Γ. Κωνσταντόπουλος για την ΕΡΤ

Ο Γ. Κωνσταντόπουλος για την ΕΡΤ

 

«Η δημόσια τηλεόραση δεν “καταργείται”. Καταργούνται οι πρακτικές του παρελθόντος, κλείνει μια περίοδος παρακμής που την ζήσαμε και την πληρώσαμε όλοι», δήλωσε ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι,  «η νέα Δημόσια τηλεόραση δεν είναι ένα λεκτικό πυροτέχνημα. Είναι το όραμα για κάτι πραγματικά καινούριο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών και της χώρας σήμερα.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα εγγυάται τόσο την ανεξαρτησία, το δημόσιο έλεγχο και την οικονομική της αυτοτέλεια της νέας δημόσιας τηλεόρασης όσο και τη δυνατή φωνή της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο θα αποτελέσει τη ρήξη με το παρελθόν και τα λάθη του. Ρήξη που θέλει τόλμη.

Ο Πρωθυπουργός οδηγεί την χώρα στην έξοδο από την κρίση, βάζοντας σε προτεραιότητα τις  απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τολμώντας  τη σύγκρουση με το χθες και τους εκφραστές του, χωρίς να υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος.

Σε αυτό το μεταίχμιο που ζούμε μεταξύ ενός κόσμου που φεύγει και ενός νέου που έρχεται, πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Δεν μπορούμε να είμαστε μόνιμα παρατηρητές μιας παρακμής που μας καθηλώνει. Τολμούμε και κάνουμε τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις, ακούγοντας τις προτροπές της κοινωνίας

Η νέα Δημόσια τηλεόραση αποτελεί μια πρόκληση στην κοινωνική και πολιτική ευθύνη όλων μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ