Σόιμπλε ο “φιλέλληνας”

 Με δηλώσεις του σε εφημερίδα της Στουτγάρδης ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανγκ Σόιμπλε έβαλε πάλι την γνωστή κασέτα: «Για όλα φταίνε οι Έλληνες». Δεν παρέλειψε να απαντήσει στον Κάρολο Παπούλια, ενώ μας έδειξε ότι είναι και…πονόψυχος, καθώς παραδέχθηκε ότι υποφέρουν οι Έλληνες πολίτες.

«Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Το eurogroup θα δώσει πράσινο φως αν κλείσουν ορισμένα ανοιχτά ακόμη θέματα. Για την αργοπορία στο δεύτερο πακέτο βοήθειας άνω των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ φταίει η συμπεριφορά των ελλήνων πολιτικών».

Όσον αφορά στην κριτική που του άσκησε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας απάντησε ότι κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στην φωτιά και μετά υποδύθηκε το «θύμα» λέγοντας πως «πρέπει να μάθει κανείς να ζει, όμως, με τέτοιες εχθρότητες».

Στον επίλογο των δηλώσεων του ο Γερμανός πολιτικός έκανε τις αρνητικές παρατηρήσεις του για την ελληνική οικονομία, ενώ προσπάθησε να παρηγορήσει και τους Έλληνες πολίτες: «Η συμμετοχή του κράτους στην ελληνική οικονομία είναι υπερβολικά υψηλή. Γι’ αυτό και η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική. Φυσικά και υποφέρει ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα».   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ