Κεδίκογλου:Κόψαμε το γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ

Κεδίκογλου:Κόψαμε το γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ

 

«Κυβέρνηση σημαίνει ευθύνες. Αυτή η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κόψει τον γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο STAR.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην ΕΡΤ ξεκίνησαν λόγω του ειδικού μισθολογίου «το οποίο, όμως, τους κάνει τους πιο προνομιούχους υπαλλήλους του Δημοσίου», ενώ έκανε λόγο για αιτήματα «που έφθαναν μέχρι το να μονιμοποιηθεί στην ΕΡΤ όποιος έχει δουλέψει στη δημόσια τηλεόραση».

«Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε συνολικά το Δημόσιο. Δεν υπήρχε άλλο παράδειγμα που είναι συγκεντρωμένες όλες οι παθογένειες του Δημοσίου: αδιαφάνεια, σπατάλη, κυκλώματα και κανονιστικές στρεβλώσεις» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε το σκάνδαλο με τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ όπου η ΕΡΤ πλήρωσε 31 εκ. ευρώ τη στιγμή που η επόμενη προσφορά ήταν στα 6 εκ. ευρώ.

Σχετικά με το αυριανό ραντεβού των αρχηγών ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε πως θα καταλήξει θετικά: «Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί κοινή γλώσσα. Ο στόχος είναι κοινός. Συμφωνούμε ότι η ΕΡΤ αυτή δεν έκανε και χρειάζεται άλλη ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση».

Τέλος, ερωτηθείς για τη συνομιλία του κ. Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν αναφέρθηκε και η ΕΡΤ στο γενικότερο πλαίσιο της συζήτησης που είχαν για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

 

Πηγή:star.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ