Οι βουλευτές της ΝΔ για την ΕΡΤ

Οι βουλευτές της ΝΔ για την ΕΡΤ

 

«H πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία μιας νέας δημόσιας τηλεόρασης, είναι ορθή για τη διόρθωση μακροχρόνιων στρεβλώσεων, είναι απαραίτητη για την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους» αναφέρει σε δήλωσή του για την ΕΡΤ, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας  Δημοκρατίας, Ευθύμης Καρανάσιος, και προσθέτει:

«Είναι επιβεβλημένη για τη δημιουργία ενός ισχυρού και διαφανούς δημόσιου φορέα ενημέρωσης – επικοινωνίας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ποιοτικά αυξημένες προσδοκίες του απανταχού Ελληνισμού».

 

Η βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, για το ίδιο θέμα αναφέρει:

«Όταν υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο είναι να κάνεις λάθος.  Το χειρότερο από όλα είναι να μην κάνεις τίποτα”.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, αν δεν κόψουμε τις αλυσίδες που μας κρατούν δέσμιους σε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, ήδη καταδικασμένες από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Θέλουμε μια δημόσια τηλεόραση, η οποία θα λειτουργεί με κανόνες, με διαφάνεια και αξιοκρατία, ανοιχτή στο δημοκρατικό διάλογο, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ικανή να προσφέρει το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης.

Η κατάθεση του σχεδίου νόμου για τη “Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση” βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.

Ως νέοι βουλευτές στηρίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε, αρνούμενοι να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πάνω από την πολιτική επιβίωση του καθενός μας βρίσκεται η χώρα και το μέλλον των παιδιών μας».

 

 

Η βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, Ασημίνα Σκόνδρα, με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Βουλευτής  Ν. Καρδίτσας της Νέας  Δημοκρατίας  κα Ασημίνα Σκόνδρα, για το θέμα της ΕΡΤ, τονίζει:

«Θάρρος και ειλικρίνεια ή  υποκρισία και παραπληροφόρηση;

Θα προχωρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα ή θα αφήσουμε να βασιλεύει το βαθύ κομματικοποιημένο κράτος, με τις συντεχνίες, τα προνόμια, την αδιαφάνεια, τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές  και τους βολεμένους;

Θα υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και τους έλληνες που αιμορραγούν  ή θα κυριαρχήσει το φοβικό σύνδρομο του πολιτικού κόστους;  

Πριν ένα χρόνο ακριβώς ο λαός μας έδωσε την εντολή να τα αλλάξουμε όλα. Θα την υλοποιήσουμε ή θα αδρανήσουμε, θα αναβάλουμε  και θα αδιαφορήσουμε;

Θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια, την  επιτήρηση και να ζούμε με δικό μας πλούτο ή να συνεχίσουμε με δανεικά και σκυμμένο  κεφάλι;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσουν  όσοι φόρεσαν τον «προοδευτικό» μανδύα και παριστάνοντας τους ακραιφνείς « δημοκράτες»  κόπτονται δήθεν για την ΕΡΤ.

Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες την αποκαλούσαν  αμαρτωλή, μιλούσαν για κατασπατάληση και κακοδιαχείριση, για πελατειακό καθεστώς. Τώρα επικαλούνται τη δημοκρατική ευαισθησία.

Φτάνει η υποκρισία.

Η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά εξορθολογίζεται, εξυγιαίνεται, μετασχηματίζεται, νοικοκυρεύεται,  για να προσφέρει πραγματική και αντικειμενική ενημέρωση σ’ αυτόν  που την πληρώνει, δηλαδή στην Ελληνίδα και τον Έλληνα.

Οι ικανοί, αξιόμαχοι, παραγωγικοί και συνεπείς εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του  νέου δημόσιου, αμερόληπτου,  ανταγωνιστικού  φορέα ενημέρωσης,  που άμεσα θα εκπέμπει εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός τηρεί το λόγο του, προχωρά σε γενναίες  μεταρρυθμίσεις, Η κυβέρνηση τιμά τη συμφωνία με τους πολίτες και προχωρά  στις διαρθρωτικές αλλαγές.  

Καλώ τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, να θυμηθούν τη λαϊκή ρήση που λέει ότι «για τον ψύλλο δεν το καίμε το πάπλωμα», άλλωστε αυτό το πάπλωμα ένα χρόνο τώρα μαζί το υφαίνουμε και εν μέρει τους ανήκει.                 

Καλώ όλους αυτή τη κρίσιμη εποχή  να δείξουμε την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα με τον Αντώνη Σαμαρά, με ομόνοια και πνεύμα συνεργασίας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ