Επίκειται σύσκεψη κορυφής

Επίκειται σύσκεψη κορυφής

Οι απολύσεις στο δημόσιο και οι εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας με πιθανότερη ημερομηνία την Πέμπτη.

Οι Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο ή την συγχώνευση δημόσιου από τον οποίο θα προέλθουν τουλάχιστον 900 απολύσεις, προκειμένου μέχρι τον Σεπτέμβριο να τεθούν εκτός δημοσίου 2000 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πιο κοντά σε αυτό το ενδεχόμενο δείχνει να είναι η ΕΡΤ ενώ δεν αποκλείονται σημαντικές περικοπές στο προσωπικού στις ΔΕΚΟ που σχετίζονται με το υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους και για τις εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένα στην ΔΕΠΑ μετά την αποχώρηση της Gazprom. Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν τα επόμενα βήματα καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να χαραχτεί και η κυβερνητική γραμμή απέναντι στην τρόικα μετά την παραδοχή του «λάθους» από το ΔΝΤ, αλλά και οι πιέσεις που θα πρέπει να ασκηθούν προς τους εκπροσώπους των δανειστών για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Στο Μαξίμου ο Γιούνκερ

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον Ζ.Κ Γιούνκερ που βρίσκεται από χθες στην χώρα μας και τον υποδέχθηκε ο Α. Σαμαράς στο αεροδρόμιο. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο Πρωθυπουργών και στην συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα έχει συνομιλίες με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου μιλώντας σε εκδήλωση για το ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο μουσικής αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΔΝΤ.

«Είμαι πολύ περήφανος» τόνισε «που αντέδρασα στο grexit» και σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης και θα βγει νικήτρια. Από το βάθος της καρδιάς μου λέω πως η προσπάθεια που κατέβαλε τούτη η χώρα συγκριτικά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτές που ζητήθηκαν από άλλες χώρες. Θαυμάζω την ταχύτητα ανταπόκρισης της ελληνικής Βουλής και αποτίω φόρο τιμής στο πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης. Θα υπάρξει ούριος άνεμος και οι Έλληνες έχουν μάθει να τραβούν κουπί». Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην εξυγίανση των δημοσιονομικών. Ανάπτυξη χωρίς υγιή δημοσιονομικά δεν υπάρχει και όποιος το λέει αυτό πρόκειται περί πλάνης» σημείωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ