Καμμένος:Όχι στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας

Καμμένος: Όχι στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας

«Νομοσχέδιο εξυπηρέτησης των τραπεζών», χαρακτήρισε το νομοθέτημα για τους δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ταυτοχρόνως ζήτησε να προστατευθεί σε κάθε περίπτωση η πρώτη κατοικία των Ελλήνων.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφερε ότι δεν υπάρχει η βούληση να υπάρξουν ελαφρύνσεις στους δανειολήπτες, αντιθέτως καταλύεται η ιδιοκτησία. «Πάμε για δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας ενώ οι εισπρακτικές εταιρείες είναι έτοιμες να αναλάβουν την είσπραξη των φόρων και μαζί με τις εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας», ανέφερε επεσήμανε.

Όμως, όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, «η Δημοκρατία πρέπει να διασφαλίσει την πρώτη κατοικία του Έλληνα και «για κανένα λόγο, ποτέ δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο πλειστηριασμού είτε για χρέη προς το Δημόσιο είτε για χρέη προς την τράπεζα» προσθέτοντας ότι «το κεραμίδι στο σπίτι του Έλληνα είναι ιερό και όσιο και δεν μπορεί να παραδοθεί σε καμία τράπεζα κατ’ εντολή καμίας τρόικας».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε κούρεμα κατά 50% των στεγαστικών δανείων των πολιτών, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της αποχώρησης των ρωσικών εταιρειών από τον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ υποστήριξε: «Ήταν επίτηδες η πολιτική αυτή την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποσυρθούν οι Ρώσοι από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ