Άνοιξε η «ψαλίδα» υπέρ Σαμαρά-ΝΔ

Άνοιξε η «ψαλίδα» υπέρ Σαμαρά-ΝΔ

Του Δημήτρη Μιχαλέλη

 

Φωτογραφία της στιγμής αρέσκονται κάποιοι να χαρακτηρίζουν τις δημοσκοπήσεις, όταν καλούνται να τις σχολιάσουν. Και οι στιγμές που διερχόμαστε είναι τόσο κρίσιμες πλέον που οι φωτογραφίες διαφέρουν αναλόγως της οπτικής με την οποία τις βλέπει κάποιος. 

Για παράδειγμα, η μεγάλη έρευνα της MRB για τη Real news δείχνει μια σαφή ανάκαμψη για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς σε όλους τους δείκτες όχι μόνο προηγείται αλλά διευρύνει και τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι το ένα δεδομένο. 

Το άλλο δεδομένο όμως είναι ότι -όπως θα δούμε και στις επόμενες σελίδες- η «αισιοδοξία» που μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους η δημοσκοπική πρωτοπορία του Αντ. Σαμαρά εύκολα μετατρέπεται σε «προβληματισμό» για την πορεία της κυβέρνησης, καθώς οι πολίτες είναι από πολύ επιφυλακτικοί έως απογοητευμένοι για την πορεία σημαντικών τομέων της κυβερνητικής δράσης (π.χ. ανεργία). 

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται και φθάνει στο 1,8. Αξίζει να επισημανθεί ότι έναντι της προηγούμενης δημοσκόπηση της MRB για την «R» (Μάρτιος 2013) τα κόμματα που σημειώνουν άνοδο είναι η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή, ενώ όλα τα άλλα -πλην ΚΚΕ που τα διατηρεί- έχουν μειωμένα ποσοστά.

Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι η Χρυσή Αυγή αντλεί ψηφοφόρους τόσο από η ΝΔ όσο και από ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το υψηλότερο ποσοστό διαρροής ψηφοφόρων των δύο κομμάτων είναι προς αυτήν, όπως άλλωστε προκύπτει από τα στοιχεία για τις συσπειρώσεις Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση:

Άνοιξε η «ψαλίδα» υπέρ Σαμαρά – Ν.Δ.

Οι πολίτες θέλουν νόμο για την εγκληματικότητα

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ