Σαμαράς: Διαψεύσαμε τους επαγγελματίες καταστροφολόγους

Σαμαράς: Διαψεύσαμε τους επαγγελματίες καταστροφολόγους

 

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός, εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης, στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο λαός θα του επιφυλάξει “αυτοκρατορική απομόνωση”.

«Με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς έχουμε, ασφαλώς, πολλές διαφορές. Διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διαφορετική ιστορική διαδρομή. Ομως δίνουμε το μήνυμα της ενότητας. Ο κ. Τσίπρας ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο. Θα έχει από τον ελληνικό λαό αυτοκρατορική απομόνωση. Εμείς οι τρεις, αντίθετα, τραβάμε κουπί, χωρίς κακίες για τον τόπο, με διαφωνίες, ναι, για το καλό του τόπου. Κωπηλασία χρέους θα έλεγε ο ποιητής», επισήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, ακόμα πως “η τρικομματική κυβέρνηση δεν είναι μόνο πρωτοφανής, αλλά και σωτήρια για τη χώρα.

Η τρικομματική κυβέρνηση διέψευσε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και η Ελλάδα όχι μόνο δεν καταστράφηκε, αλλά η κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας παρέμεινε σταθερή και αποκατέστησε την αξιοπιστία της είπε ο κ. Σαμαράς. ‘Αλλαξε η εικόνα της Ελλάδας και αυτές τις επιτυχίες τις αναγνωρίζουν και όσοι ξένοι δεν είχαν να πουν καλό λόγο για την χώρα μας και το μέλλον επιφυλάσσει και άλλες θετικές εκπλήξεις για τους Ελληνες.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥ.ΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι στην ουσία δεν θέλουν να δουν τη χώρα να βγαίνει από την κρίση. Γι αυτό κάθε φορά αμφισβητούν ή λοιδορούν τις επιτυχίες της τρικομματικής κυβέρνησης, δεν τις αντέχουν και τους χαλάει τη διάθεση. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μόνο “μικροψυχία”, αλλά συνιστά “υπονόμευση” της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός και καταλόγισε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι “πασχίζει” να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα, να μην γίνουν επενδύσεις, γι αυτό και δεν αντιδρά μόνο σε κάποιες επενδύσεις, αλλά σε όλες τις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι βρίσκεται σε “λαϊκιστικό παραλήρημα” και μίλησε για “γκρίνια” στο εσωτερικό του, καθώς οι συνιστώσες δεν θέλουν να διαλυθούν και χαρακτηρίζονται από αντιφάσεις και διαφωνίες. “Αν θέλουν να διαλύσουν τις συνιστώσες γιατί μιλάνε πιο ακραία από τις πιο ακραίες συνιστώσες τους; Τους αφήνουμε να τσακώνονται”, παρατήρησε

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ και σχετικά με το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Επισήμανε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ ενοχλείται από τη θεωρία των δύο άκρων, όμως είπε ότι οι ακραίες συμπεριφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτούν το άλλο άκρο, που είναι η Χρυσή Αυγή. Ως παράδειγμα επικαλέστηκε τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ για τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι με αυτή “υπηρετεί τους νεοναζί”.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος τόνισαν ότι έγιναν σημαντικά βήματα, καθώς μειώθηκε η εισροή λαθρομεταναστών και το ζήτημα είναι η επαναπροώθηση τους στις χώρες προέλευσης, καθώς αυτές δεν τους δέχονται. “Δεν πυροβολούμε άοπλα γυναικόπαιδα στα σύνορα, ούτε βουλιάζουμε καράβια, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε άοπλη εισβολή”, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους και η παρουσία του ερμηνεύεται ως στήριξη προς τον πρωθυπουργό.

Πριν την ομιλία ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος του έθεσε το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος προτίθεται να καταβάλει αμέσως ένα ποσό. Στην είσοδο του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» τον περίμεναν μεταλλωρύχοι που εργάζονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Του ζήτησαν να γίνει η επένδυση, να διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη και να επισκεφθεί τις Σκουριές. Ο πρωθυπουργός τους είπε ότι η επένδυση θα προχωρήσει.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ