ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσίπρας για την ομολογία ΔΝΤ

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσίπρας για την ομολογία ΔΝΤ

 

Σκληρή κριτική στο ΔΝΤ και στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας , επισημαίνοντας οτι συνεχίζεται η ίδια πολιτική παρότι το ΔΝΤ παραδέχεται για δεύτερη φορά το λάθος του στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος.

«Όλα λέει ήταν λάθος. Λάθος η λιτότητα. Λάθος το κούρεμα. Λάθος η πολιτική που ακολουθούμε. Όλα ήταν λάθος. Προσέξτε, όμως, δεν λένε mea culpa. Λένε κάναμε λάθος, αλλά συνεχίστε το λάθος. Συνεχίστε να κάνετε λάθος. Εδώ υπάρχει μια αντίφαση. Από τη μια, έχουμε το ΔΝΤ να λέει λάθος. Και από την άλλη, έχουμε τον πρωθυπουργό να λέει η Ελλάδα είναι η ιστορία της επιτυχίας. Ή είναι λάθος ή είναι επιτυχία. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν επιτυχία το γεγονός ότι εφαρμόζουμε το λάθος. Διότι την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ λέει κάναμε λάθος, βγαίνει η κ. Λαγκάρντ χθες και λέει: Τι καλός που είναι ο πρωθυπουργός που το εφαρμόζει. Βέβαια, θα σας πω την αλήθεια, αν κάποιος έχει να λένε καλά λόγια γι’ αυτόν η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Σόιμπλε, θα πρέπει να σκεφτεί και μια δεύτερη φορά. Δείξε τους φίλους σου, να σου πως ποιος είσαι, λέει μια παροιμία», είπε  μιλώντας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παίδων, ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «επειδή η Ελλάδα επιλέγει ως ένα πείραμα σε αυτήν την κρεατομηχανή των ομολογούντων σήμερα του λάθους του ΔΝΤ, εγώ σήμερα έχω να σας πω μονάχα ένα πράγμα: Δεν έχουμε άλλη προοπτική, παρά μονάχα να αντισταθούμε και να σταματήσουμε εμείς το λάθος. Άμα είναι να περιμένουμε να σταματήσει το λάθος από μόνο του, αν είναι να περιμένουμε πότε αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή θα αποκτήσουν συναισθήματα φιλανθρωπίας απέναντί μας για να σταματήσουν το λάθος ή πότε θα συνειδητοποιήσει αυτή η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει και από πάνω, λέγοντάς μας ότι ακολουθεί τη συνταγή της επιτυχίας, είμαστε χαμένοι».

 

 

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η έκθεση αυτή καταγράφει και επιβεβαιώνει τις θέσεις που έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη ο ίδιος δημόσια.Από τη ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι η παραδοχή του ΔΝΤ για λάθη στο πρόγραμμα ενισχύει το αίτημα ουσιαστικών αλλαγών.

Το έγγραφο βόμβα πυροδότησε αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ