• Γεννηματά:Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται

  9:31 μμ, Πέμπτη 06 Ιουν 2013 9:31 μμ, Πέμπτη 06 Ιουν 2013

  Γεννηματά:Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται

  "Συνεργαζόμαστε με τη Ν.Δ., αλλά δεν είμαστε ίδιοι, δεν ταυτιζόμαστε, διατηρούμε τις διαφορές μας και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μια κυβέρνηση συνεργασίας, άρα μια κυβέρνηση που πρέπει να στηρίζεται στη συνεννόηση και όχι στον αιφνιδιασμό", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με τη στάση του κόμματος απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και τη Ν.Δ.

  Η κυρία Γεννηματά, η οποία μίλησε στην κοινή συνέλευση των Ν.Ε. Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη των γραμματειών των κομματικών οργανώσεων, ρωτήθηκε εάν το ΠΑΣΟΚ ασκεί εντονότερη κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, λόγω των χαμηλών ποσοστών που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις .

  "Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι στηρίζουμε εκεί που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η χώρα. Αλλά διατηρούμε ακέραιες τις διαφορές μας και στηρίζουμε τις διαφορές μας, ιδιαίτερα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και τις αξίες μας", τόνισε.

  Μιλάμε για μια κυβέρνηση συνεργασίας, είπε, η οποία "πρέπει να στηρίζεται στον σεβασμό και όχι στον εκβιασμό, στις αμοιβαίες υποχωρήσεις και όχι στο δίκαιο του ισχυρού".

  "Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεργαζόμαστε και δεν ταυτιζόμαστε και βεβαίως δεν δεχόμαστε υποδείξεις ευθύνης από κανέναν και ιδιαίτερα από όσους εκτόξευσαν το έλλειμμα και το χρέος, όσους οδήγησαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, όσους δεν στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια, όσους δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε ένα ευρώ από τα 18 δισ. που έταζαν στα Ζάππεια. Και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ναι η χώρα έχει ανάγκη από κοινωνική συναίνεση. Δεν αντέχει να βιώσει έναν άλλο διχασμό. Αλλά προφανώς είναι ευθύνη όλων η εθνική συνεννόηση και όχι μόνον υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα