Η απάντηση του Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συντάσσεται αλληλέγγυος στη μάχη για την επιβολή της νομιμότητας και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά επιχειρεί -για λόγους μικροκομματικού λαϊκισμού- να παραβιάσει ανοιχτές θύρες», αναφέρει ως απάντηση το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση για τον ρατσισμό, που συνέταξε ο Συνήγορος του Πολίτη.

«Την ίδια ώρα που η Πολιτεία, με την πλήρη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δίνει μάχη για την επιβολή της νομιμότητας και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος από τους άφρονες εξτρεμιστές της νεοναζιστικής βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συντάσσεται αλληλέγγυος σε αυτή την προσπάθεια, αλλά επιχειρεί για λόγους μικροκομματικού λαϊκισμού να παραβιάσει ανοιχτές  θύρες», αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Γνωρίζουν, αλλά αποσιωπούν, ότι  κάθε έκθεση ή αναφορά για εγκληματικά περιστατικά διερευνάται και εντάσσεται πλέον σε ένα συνολικό πλαίσιο διερεύνησης για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να στείλει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Ο κ. Δένδιας δεν δίστασε επίσης να συμπεριλάβει συμπληρωματικά σε αυτήν κατάλογο με περιστατικά στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, τον οποίο του ενεχείρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος.    

Κλείνοντας, η ανακοίνωση αναφέρει πως αποτελεί  μέγιστη προσβολή και ύβρη, το να ταυτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν με αυτοθυσία το έργο τους, με τους όποιους επίορκους.

«Επίσης, αν και πρόκειται για σοβαρότατο ζήτημα, το να μιλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη βούλησης σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας, μοιάζει με ανέκδοτο.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ