Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Έλληνα φοιτητή

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Έλληνα φοιτητή

 

Τη συμπαράστασή του στον Έλληνα συλληφθέντα στην πλατεία Ταξίμ, Γιώργο Ιατρίδη, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές μας αρχές θα πράξουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να έχει γρήγορο τέλος η περιπέτεια του φοιτητή.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος, ο Έλληνας φοιτητής συνελήφθη αργά χθες το βράδυ μαζί με μια Γαλλίδα συμφοιτήτρια του και άλλους Τούρκους ακτιβιστές, και τις επόμενες ώρες  θα του απαγγελθούν  κατηγορίες στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τους ισχυρισμούς «ακραίων φωνών στην Τουρκία» ότι ο συλληφθείς είναι κάτοχος ελληνικού διπλωματικού διαβατηρίου, σε μια προσπάθεια, όπως επισημαίνεται, να δημιουργηθούν «εντυπώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια».

Η παρουσία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, ανάμεσα τους οποίους βρίσκονται πολλοί ξένοι που σπουδάζουν ή ζουν στην Τουρκία, αποτυπώνουν τον κινηματικό διεθνισμό της εποχής μας», σημειώνει ο κ. Ήσυχος και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ότι το υπουργείο  Εξωτερικών και οι τοπικές  διπλωματικές μας αρχές, πράττουν τα δέοντα ώστε να έχει γρήγορο τέλος η περιπέτεια του Έλληνα φοιτητή.

«Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον αγωνιζόμενο αδελφό τουρκικό λαό, που δέχεται τη βάναυση καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας» καταλήγει στη δήλωσή του το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ