Νέα σύσκεψη αρχηγών συγκαλεί ο Σαμαράς

Νέα σύσκεψη αρχηγών συγκαλεί ο Σαμαράς

 

Πρωτοβουλίες για να εκτονωθεί το κλίμα το οποίο φορτίστηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες τόσο με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών όσο και με τις διαφωνίες στο αντιρατσιστικό και το νομοσχέδιο για τα δάνεια, αναλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με το MEGA, όπως όλα δείχνουν, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συγκαλέσει σύσκεψη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά την επιστροφή του από το Ελσίνκι και την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή τη σύσκεψη θα τεθεί ουσιαστικά το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, δηλαδή πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις , πώς επιλύονται οι διαφωνίες και αν τελικά θα γίνει ανασχηματισμός.

Σήμερα, πάντως οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όπως μετέδωσε το MEGA, επιχειρούν να κατεβάσουν του τόνους.  Αναφορικά με τα σενάρια εκλογών επαναλαμβάνουν ότι “η κυβέρνηση συνεχίζει τη δουλειά της”, ενώ σχετικά με τις διαφωνίες στο νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες , χαρακτηρίζουν το θέμα “τεχνικό”.

 

Στη σύσκεψη των αρχηγών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει και πάλι το θέμα του συντονισμού της κυβέρνησης. Θα ζητήσει να υπάρχει ενημέρωση και συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και όχι αιφνιδιασμός. Θα θέσει επίσης το θέμα της ύπαρξης μίας προγραμματικής συμφωνίας που να μπορεί να τηρηθεί, καθώς και το ζήτημα του ανασχηματισμού με την συμμετοχή περισσότερων πολιτικών προσώπων.

 

Δεν είναι καλή η εικόνα, λένε στην Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά γι’αυτό δεν ευθύνονται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με το MEGA, στελέχη της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι το άσχημο κλίμα έχει προκληθεί από  τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου σε διάφορα θέματα. Πρέπει, λένε, να μην παρακάμπτονται οι εταίροι και να υπολογίζει τις θέσεις τους στα σημαντικά ζητήματα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ