Αλαβάνος:Έτοιμο για τις ευρωεκλογές το “Σχέδιο Β”

Αλαβάνος:Έτοιμο για τις ευρωεκλογές το “Σχέδιο Β” 

 

«Είναι έτοιμο για τις ευρωεκλογές του 2014 το “Σχέδιο Β΄”», τόνισε ο πρόεδρος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος Αλαβάνος, και πρόσθεσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ γόνιμες συζητήσεις με άλλες αριστερές και κινηματικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία για τη διάσωση και ανασυγκρότηση της χώρας».

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Εταιρεία Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης, ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι «η Ελλάδα ένα από τα πιο ακραία θύματα του νεοφιλελευθερισμού».

«Μάλιστα η εκδοχή της Ευρωζώνης είναι από τις πιο βάρβαρες εκφράσεις του νεοφιλελευθερισμού, δεδομένου ότι πέρα από τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάλυση του κοινωνικού κράτους, την κατάργηση των εργασιακών ρυθμίσεων και των κρατικών παρεμβάσεων στην οικονομία, περιλαμβάνει και τη γερμανική ιδιαιτερότητα που είναι η έξαλλη αντιπληθωριστική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «παραμύθια τα όσα λέγονται ότι μπορούμε να καταργήσουμε τις πολιτικές της τρόικας μέσα στην Ευρωζώνη» και σημείωσε:

«Η μόνη διέξοδος είναι η εθνική νομισματική πολιτική συνδυασμένη με την κρατικοποίηση των τραπεζών, την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους και τον οικονομικό σχεδιασμό».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ