Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Τουρκία

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Τουρκία

“Το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου στο χώρο του πάρκου Γκεζί, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε μια δίκαιη και μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση”, αναφέρει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις εξελίξεις στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όλα τα συστατικά στοιχεία του νεοφιλελευθερισμού συμπυκνώθηκαν σε αυτήν την υπόθεση: ένα φαραωνικό σχέδιο δημιουργίας ενός χώρου επιχειρηματικής κερδοφορίας σε μια περιοχή με έντονες ιστορικές κοινωνικές μνήμες, η αδιαφάνεια και η αδιαφορία για τη γνώμη των κατοίκων. Απέναντι στην έκρηξη αυτού του κινήματος, που πλέον περιλαμβάνει χιλιάδες Τούρκων πολιτών, η κυβέρνηση Ερντογάν έκανε αυτό που πάντα ήξερε: τους επιτέθηκε με βία”, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς “καταδικάζει απερίφραστα την καταστολή των Τούρκων διαδηλωτών και απαιτεί από τις αρχές των ευρωπαϊκών κρατών να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, για να μπει ένα τέλος στη βίαιη καταστολή και για να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες”.

“Σε όλη την Τουρκία, γίνονται διαδηλώσεις με αιτήματα για την ελευθερία του τύπου, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των Κούρδων, των γυναικών, το δικαίωμα στη διαδήλωση. Ο Ερντογάν επιβάλλεται να τους ακούσει”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ