• ΣΥΡΙΖΑ-Προτάσεις για τη φτώχεια

  7:14 πμ, Δευτέρα 03 Ιουν 2013 7:14 πμ, Δευτέρα 03 Ιουν 2013

  ΣΥΡΙΖΑ-Προτάσεις για τη φτώχεια

  Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

  Στην Δραπετσώνα θα βρεθεί απόψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, άρτι αφιχθείς από την Ισπανία, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για την ανακούφιση από την φτώχεια.

  Παρουσία των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θοδωρή Δρίτσα και Τζένης Βαμβακά, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Βάρναλη (στο δημαρχείο της πόλης) για μία σειρά από μέτρα της κυβέρνησης (φορολογικό, τραπεζικό σύστημα κτλ.) που έχουν άμεση επίδραση στη ζωή των πολιτών, αντιπροτείνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προτείνοντας τη διαγραφή, ή το «πάγωμα» κατά περίσταση τυχόν χρεών τους προς τις τράπεζες. Θα ζητήσει, ακόμα, τη φορολογική τους ελάφρυνση, ειδικά για όσα νοικοκυριά αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους προς την εφορία.

  Ο ίδιος θα μιλήσει, επίσης, για την ανάγκη πρόσβασης όλων των πολιτών στην Υγεία και σε βασικά αγαθά, όπως το νερό, το ρεύμα και τις τηλεπικοινωνίες, αντιτιθέμενος εκ νέου σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης οργανισμών τέτοιου χαρακτήρα. Θα αναφερθεί στις ανάγκες στέγασης όλων, δεδομένου του πολλαπλασιασμού των αστέγων στην Αθήνα και όχι μόνο ως απόρροια της κρίσης, αλλά και στην ανάγκη σίτισης και μεταφορών για όλους τους πολίτες.

  Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να παρουσιάσει μεταξύ άλλων τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβοήθηση των οικογενειών, προκειμένου να κάνουν παιδιά -αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα υπογεννητικότητας που έχει η χώρα- την στήριξη των σχολείων, ακόμα και τη σίτιση των μαθητών σε αυτά.

  Επικεντρώνοντας στις κοινωνικές ομάδες που έχει χτυπήσει περισσότερο η κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το μέρος εκείνο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στην ανακούφιση από την φτώχεια και την διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς οι νέοι μαστίζονται ιδιαίτερα από την ανεργία και οι ηλικιωμένοι βλέπουν την σύνταξή τους να μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, μετά από δεκαετίες δουλειάς και καταβολής των συνταξιοδοτικών τους εισφορών.

  Για αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει νέα εμφάνισή του, αυτή τη φορά στην Καισαριανή, διαμαρτυρόμενος για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να εντάσσει το Σκοπευτήριο, ιστορικό χώρο μνήμης για τις οικογένειες εκατοντάδων θυμάτων των Ναζί εκεί, στο ΤΑΙΠΕΔ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαρχής εναντιωθεί σε κάθε ενδεχόμενο πώλησης του ιστορικού μνημείου και αύριο θα βρεθεί εκεί ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΟ του, προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα για την αναγκαιότητα διατήρησης του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο ελληνικό δημόσιο. Στο πλευρό του στην εκδήλωση θα βρεθεί το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Μανώλης Γλέζος.

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα