Κυριαζίδης:Ντροπή κύριε Βούτση

Κυριαζίδης:Ντροπή κύριε Βούτση

 

Πυρά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, με αφορμή τις δηλώσεις του περί οπλοφορίας των “μπάτσων”, εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός Δημήτρης Κυριαζίδης.

 

“Προκαλούν βαθιά θλίψη, οργή, αγανάκτηση και αποδοκιμασία στο σύνολο της κοινωνίας οι προκλητικές, προσβλητικές, όλως απαξιωτικές και άδικες για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώσεις του Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Βούτση. Είναι ντροπή και συνάμα θλιβερό εκπρόσωπος ενός Κόμματος που διεκδικεί την διαχείριση της πολιτικής εξουσίας να μιλά όλως προσβλητικά και υποτιμητικά για τους Έλληνες Αστυνομικούς, που διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας, αποκαλώντας τους «μπάτσους» και μάλιστα ταυτίζοντάς τους με τους «μπράβους» της νύχτας. Είναι ντροπή και όνειδος για εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος να απευθύνεται δημόσια και να καθυβρίζει την Ελληνική Αστυνομία με πεζοδρομιακούς κυριολεκτικά χαρακτηρισμούς, χλευάζοντας την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων εκείνων που με αυταπάρνηση,  μηδαμινές αποδοχές και υπό αντίξοες συνθήκες υπηρετούν την Πατρίδα, για να διασφαλίζουν δύο θεμελιώδη έννομα αγαθά: την δημόσια τάξη και ασφάλεια”, τονίζει ο κ. Κυριαζίδης.

 

«Τελευταίοι» στα μάτια όλων, επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, “είναι αυτοί που, αντί να αναγνωρίσουν την πολύτιμη προσφορά των Ελλήνων Αστυνομικών και να σκύψουν το κεφάλι με σεβασμό μπρος σε αυτούς και στους δεκάδες νεκρούς που έχουν πέσει στην ώρα του καθήκοντος, δημόσια απαξιώνουν ένα τιμημένο Σώμα, χωρίς την ύπαρξη του οποίου θα ήταν αδύνατη η ομαλή και ειρηνική κοινωνική συμβίωση, καθώς και η τήρηση της ευταξίας και ευνομίας, δηλαδή τις συνθήκες εκείνες που εξασφαλίζουν την ύπαρξη μιας δικαιοκρατούμενης Πολιτείας, στο πλαίσιο της οποίας αποτρέπονται έκνομες ενέργειες και «απαλλοτριώσεις», που είμαι σίγουρος ότι ούτε ο κ. Βούτσης θα ήθελε να γίνουν στην δική του οικογένεια και περιουσία”.

 

“Υπηρέτησα για πολλά έτη αυτό το Σώμα και αποτελεί τιμή για εμένα, που ανήκα σε αυτό, όντας  ένας από τους πολλούς που με τόση απαξία καθύβρισε ο  κ. Βούτσης, ένα Σώμα για την εκδημοκρατικοποίηση και αναβάθμιση του οποίου αγωνίστηκα με πάθος και αυταπάρνηση ως πρόεδρός του, μακριά από κόμματα, εξαρτήσεις και παρατάξεις και, μάλιστα, με προσωπικό κόστος,  ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. Ζητώ άμεσα από τον κ. Βούτση να ανακαλέσει δημόσια, χωρίς μισόλογα, τα όσα είπε, αποδίδοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους χιλιάδες Έλληνες Αστυνομικούς, που ούτε «τελευταίοι», ούτε «μπράβοι» είναι, πολλώ δε μάλλον που δεν ανέχονται να αποκαλούνται έτσι από δημόσιους άνδρες που ευελπιστούν να έρθουν στην εξουσία”, καταλήγει ο κ. Κυριαζίδης. 

 

Διαβάστε επίσης

Διευκρινιστική δήλωση από Βούτση

 

Αντίδραση της ΝΔ για τη δήλωση Βούτση

 

Η ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του Βούτση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ