Τατσόπουλος:Γιατί ψήφισα κατά της άρσης της ασυλίας του Άδωνι

Τατσόπουλος:Γιατί ψήφισα κατά της άρσης της ασυλίας του Άδωνι

 

 

Τους λόγους που τον οδήγησαν να ψηφίσει κατά της άρσης ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, εξήγησε ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

“Η βουλευτική ασυλία θεσπίστηκε για έναν και μόνο λόγο: την προστασία της πολιτικής ζωής από την ποινικοποίηση της. Έχω πει και μέσα στη Βουλή πως, δίχως τη βουλευτική ασυλία, θα είναι πανεύκολο να στηθεί μια φάμπρικα αέναων αλληλομηνύσεων, με τον κάθε βουλευτή καθημερινά υπόλογο στα δικαστήρια για οιονδήποτε χαρακτηρισμό απευθύνει στους πολιτικούς του αντιπάλους -κυριολεκτικό ή μεταφορικό, εμπρηστικό η μετριοπαθή (θα εναπόκειται στη δικαιοδοσία του ποινικού δικαστηρίου να κρίνει). Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, με τη σειρά της, θα οδηγούσε στην πλήρη παράλυση της. Τη μετατροπή του βουλευτή σ’ ένα πολιτικά λοβοτομημένο ανθρωπάκι”, έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Η ψηφοφορία, κατά τη διαδικασία άρσης ή διατήρησης της βουλευτικής ασυλίας, είναι φανερή. Στο ψηφοδέλτιο αναγράφεται το όνομα σου. Με αυτόν τον τρόπο, ο νομοθέτης θέλει να σου υπενθυμίσει ότι, εκτός από κομματική ευθύνη, έχεις και προσωπική. Είναι προφανές ότι θεωρώ τον χαρακτηρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη για τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ως “αρχηγό των κουκουλοφόρων” πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο -εξίσου όμως απαράδεκτη, θα μου επιτρέψουν οι σύντροφοι μου, να θεωρώ και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για έναν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο χαρακτηρισμό. Όπως δεν διανοήθηκα ποτέ να υποβάλλω μήνυση για οιονδήποτε χαρακτηρισμό εναντίον μου από πολιτικούς μου αντιπάλους, έτσι και θεώρησα αυτονόητο να ψηφίσω σήμερα εναντίον της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γεωργιάδη. Με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν ήμουν ο μόνος από τους πολιτικούς του αντιπάλους που σκέφτηκε με αυτόν τον τρόπο”.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Βουλή:”Όχι” στην άρση ασυλίας του Άδωνι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ