Βενιζέλος:Ιστορικό θύμα το ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος:Ιστορικό θύμα το ΠΑΣΟΚ

 

Tην εικόνα που δημιουργείται για τους κυβερνητικούς του εταίρους, την οποία όπως είπε δημιουργούν εκείνοι που «παίζουν επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια» στο εσωτερικό της κυβέρνησης, επέκρινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι δημιουργείται η εικόνα του “πανίσχυρου πρωθυπουργού που καθαρίζει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ πριν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά”. Για τον Φώτη Κουβέλη, είπε, η εικόνα που δημιουργείται είναι εκείνη του “συμπαθούς εταίρου που απολαμβάνει γενική ασυλία”, ενώ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ “ιστορικό θύμα που κουβαλάει όλο το βάρος”.

 

Όλο αυτό, πρόσθεσε, είναι άδικο, αφελές και επικίνδυνο και αναπαράγεται με μανία από επικοινωνιακά κέντρα. Αλλά όσοι το κάνουν, πρόσθεσε, υπονομεύουν τη δική τους υπόσταση. Τόνισε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να πετύχει η κυβέρνηση, κάτι που θα σημάνει και την επιτυχία της χώρας και πρόσθεσε ότι υπάρχει προοπτική της γεωμετρικής αποκλιμάκωσης των βαρών αν η οικονομία πάει καλά. Όμως, όπως υπογράμμισε, δεν θα βρούμε το μέλλον μας ως χώρα στη μείωση του κόστους εργασίας αλλά μέσα από την ποιότητα, την καινοτομία κ.α. Αναφέρθηκε ακόμη στα προτάγματα της χώρας και της κυβέρνησης και τόνισε ότι η μάχη κατά της Χρυσής Αυγής δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση διότι είναι “αξιακό πρόταγμα της κοινωνίας”.

 

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η ΚΠΕ έστειλε πολλά μηνύματα προς εξωτερικό , αλλά και στο εσωτερικό της παράταξης, στην ευρεία της έννοια. “Θέσαμε τα ακραία όρια των προσωπικών συμπεριφορών”, σημείωσε, προσθέτοντας, ότι ο παραγοντισμός δυστυχώς ενθαρρύνεται από το δημόσιο βίο, αλλά είναι κατανοητός και υπογράμμισε όμως ότι ο τυχοδιωκτισμός δεν συγχωρείται με τίποτα. Επικρίνοντας μάλιστα τη στάση πολλών πρώην αλλά και νυν στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι το μήνυμα της ΚΠΕ προς αυτούς είναι “τέρμα στις πόζες, όχι άλλες πόζες”.

 

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε μια προσωπική αναφορά, λέγοντας ότι το 2007 το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε διασπαστεί αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα, είπε, το ΠΑΣΟΚ ανέκτησε τη δύναμή του και ανέδειξε πρωθυπουργό. Ο ίδιος είπε ότι θα μπορούσε να διασφαλίσει εαυτόν και να εμφανιστεί εκ των υστέρων να δώσει λύση στην κρίση που θα ανέκυπτε μετά τη διάσπαση, αλλά δεν επέλεξε κάτι τέτοιο. Τόνισε δε ότι δεν βλάπτει λίγος σεβασμός προς τα ιστορικά συμβάντα.

 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ξανά στα οικονομικά των κομμάτων τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα καλέσει ΝΔ και ΔΗΜΑΡ να συμφωνήσουν στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και ότι εάν αυτό απορριφθεί, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει το θέμα μόνο του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ